Un piton de 60 de kilograme isi cauta stapan in Alba

0
409

O expozitie de reptile, cu vanzare, este deschisa pana in 7 iulie la Muzeul National al Unirii. Vedeta expoizitiei este un piton de cinci metri, in varsta de 15 ani, care poate fi cumparat pentru 2000 de euro.piton cauta un stapan

Animale exotice, 30 de serpi si reptile pot fi admirate intr-o expozitie deschisa la Muzeul National al Unirii. O parte dintre ele pot fi cumparate cu sume cuprinse intre 150 si 300 de euro. Administratorul firmei din Arad, care expune reptilele in toata tara spune ca albaiulienii pot cumpara si vedeta expozitiei, un piton gigant care costa aproximativ 2000 de euro.

Reptile ingrijite cu grija

„Este cel mai mare exponat, alaturi de sarpele boa care are 2,10 metri si 30 de kilograme. Pitonul are 15 ani, in captivitate traieste pana la 25 daca este bine ingrijit. Nu este un animal foarte costisitor, mananca doar o data pe luna, cate o gasca, la fel si sarpele boa. Soparlele si igoana trebuie hranite insa zilnic. Mananca de obicei viermi. Serpii veninosi mananca bucati de carne de pui”, a spus administratorul expozitiei, Adrian Voicu, cel care are grija de reptile.

Printre serpii cei mai interesanti care pot fi vazuti la Alba Iulia se numara si cateva specii de vipere sau alti serpi veninosi care trebuie ingrijiti cu grija. „Sunt animale blande, care s-au obisnuit cu vizitatorii. Serpii din speciile care traiesc in padure trebuie sa fie stropiti cam de trei ori pe zi, pentru mentinerea umiditatii. Vipera cu cornite, una dintre preferatele mele sta insa mai mult in nisip. Este un sarpe care te poate omora cu o muscatura dar ma lasa sa o mangoi, s-a obisnuit cu prezenta mea. De altfel si reptilelor le place mangaiate, mai ales igoanei”, mai spune Adrian Voicu.

Copiii cei mai interesati vizitatori

Expozitia de la Alba Iulia s-a deschis vineri, in data de 7 mai si de atunci cateva zeci de vizitatori au venit sa vada reptilele. Cei mai interesati de speciile exotice au fost copiii, care s-au aratat incantati de expozitie. „Oamenii sunt curiosi si vin destul de multi. Serpii le plac celor mai multi dar copiii sunt cei mai interesati. Este bine sa stie mai multe despre reptile”, a spus administratorul expozitiei.

Parintii spun ca animalele sunt deosebite dar ca nu le-ar cumparat copiilor lor un asemenea prieten de joaca. „Am venit cu fiul meu care are cinci ani. Este foarte reusita expozitia. M-a impresionat pitonul dar cel mai mult mi-au placut serpii taiwanezi de padure, foarte frumosi. Au un colorit si modele de solzi deosebite. Totusi nu cred ca i-as lua acasa . Mai repede o reptila tepoasa sau o igiana, foarte frumoase si ele”, a spus Cristian Lungoci, de 32 de ani din Alba Iulia.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.