UVVG organizeaza conferinta internationala bazata pe aspectul ecosistemelor

0
321

Conferinta Internationala „Ecosisteme Naturale si Antropizate in Bazinul Somes-Crisuri-Mures-Tisa”, organizata de Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad in parteneriat cu alte institutii de invatamant se desfasuara in perioada 7-8 mai la Castelul si Gradina Botanica Universitara Macea a UVVG.

La lucrari au participat numerosi academicieni de renume national si international dintre care Constantin Toma, Traian Gomoiu, Dan Munteanu si peste 300 de cercetatori din Romania, Ungaria, Slovacia si Serbia, cadre didactice si studenti.

„Este prima Conferinta Internationala care abordeaza o tematica legata de aspectul si geomorfologia ecosistemelor din patru bazine distincte. Se va face o analiza a acestor zone, iar prin rezolutia conferintei, se doreste a se realiza punerea in aplicare si oferirea pentru autoritatile locale, judetene si cele de la nivelul euroregiunii, a unor importante studii stiintifice, privind evolutia si peisajul natural din aceasta parte a tarii”, a declarat Aurel Ardelean, rectorul UVVG

Doctor Honirs Causa

Senatul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” ii va conferi astazi la Castelul Universitar Macea, in cadrul unei manifestari festive, inaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, d-lui prof. univ. dr. Traian M. Gomoiu, membru corespondent al Academiei Romane, personalitate stiintifica a biologiei si oceanologiei romanesti, unul dintre cei mai activi cercetatori ai Marii Negre, dar si Deltei Dunarii un desavarsit manager.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.