Ledurile, viitorul luminii artificiale

0
499

Ledurile vor ocupa aproape jumatate din piata iluminatului comercial pana in 2020. Diodele luminescente, recunoscute pentru eficienta energetica, ar putea micsora facturile la energie in cazul iluminatului public, al celui comercial sau al institutiilor publice.ledurile

Piata ledurilor va cunoaste o expansiune rapida in urmatorii ani intrucat diodele luminescente sunt considerate a fi cea mai buna solutie pentru diminuarea facturilor la energia electrica.

Un raport amplu al companiei de cercetare de piata Pike Research arata ca 46% din piata iluminatului comercial, evaluata la 4,4 miliarde de dolari anual, va reveni ledurilor pana in 2020, informeaza www.businessgreen.com.

Cum vor castiga ledurile teren

Cu toate ca diodele luminescente au avut dintotdeauna o reputatie buna in privinta eficientizarii energiei, costurile initiale ale acestor sisteme de iluminat le-au facut prohibitive.

In ultima vreme insa, preturile diodelor luminescente au scazut si vor continua sa mai scada indeajuns de mult incat managerii proprietatilor comerciale sa le gaseasca atractive din punct de vedere economic, anticipeaza autorii studiului „Eficientizarea luminatului electric pentru piata comerciala”.

Schimbarea sistemelor vechi de iluminat, cu incandescenta sau fluorescente, cu leduri va porni din spatiile publice, mai prevad autorii studiului.

De altfel, diodele sunt deja prezente in spatiul public prin semafoare sau semnele care arata iesirea dintr-o cladire. De altfel, administratia orasului Los Angeles a inlocuit deja o buna parte din sistemele de iluminat public cu leduri, inclusiv toti cei 209.000 stalpi de iluminat stradal.

Rezultatul: o reducere anuala de 40 de procente la factura totala pentru iluminatul public. Conform raportului, insa, pana cand pretul ledurilor va scadea suficient de mult, becurile fluorescente vor juca un rol esential in reducerea facturilor la electricitate ale companiilor sau ale magazinelor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.