Un proiect de energie solara in valoare de sapte miliarde de euro, sprijinit de printul Iordaniei, ar putea suplini o parte din nevoile de electricitate ale UE.

0
195

Batrinul continent intentioneaza sa amplaseze pe plajele desertificate ale Mediteranei din nordul Africii, precum si in Orientul Mijlociu, statii solare gigantice care ar produce suficienta energie pentru a acoperi a sasea parte din necesarul european.

Peste o suta de generatoare, fiecare dintre ele dotate cu mii de oglinzi gigantice, vor produce electricitate transmisa apoi, prin cabluri amplasate pe fundul marii, pina in Europa, relateaza „The Guardian”.

In acest fel ar putea fi produsi miliarde de wati, cantitate suficienta, de asemenea, pentru a reduce simtitor emisiile de carbon europene. Statiile de pe continentul negru vor mai putea fi folosite ca puncte de desalinizare, care ar asigura tarilor africane implicate rezerve esentiale de apa potabila.

Saptamina trecuta, printul Iordaniei, Hassan bin Talal, a prezentat detaliile proiectului, intitulat Desertec, Parlamentului European. „Tarile care detin deserturi ar trebui sa coopereze cu cele in care exista o mare cerere de energie si cu cele in care exista tehnologie avansata”, a fost argumentul lui Bin Talal. Proiectul este pus pe roate de Trans-Mediterranean Renewable Energy Corporation, fiind sprijinit de ingineri si politicieni din Europa, dar si din Maroc, Algeria, Libia sau Iordan.

Sursa: 9AM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.