Un urs de la Zoo Baneasa va fi dus la Zarnesti

0
521

Ministrul mediului a anuntat ieri ca Gradina Zoologica din Baneasa nu va fi inchisa. Potrivit ministrului, institutia va indeplini, pana in vara, conditiile pentru a primi autorizatia de mediu, care va fi valabila inca cel putin pentru urmatorii cinci ani.

„Singura problema de aici este in zona unde sunt tinuti ursii, care nu beneficiaza de suprafata minima de 500 de metri patrati pentru fiecare, prevazuta in normele europene. Asadar, in urma discutiilor avute cu conducerea institutiei, s-a decis ca unul din cei trei ursi sa fie relocat la rezervatia de la Zarnesti, astfel incat condi-tiile pentru perechea de ursi care raman sa fie conforme”, a precizat Attila Korodi, care ieri a facut o vizita la gradina zoologica din Bucuresti.

La randul sau, directorul de la Zoo Baneasa, Anca Oprea, a promis ca, dupa transferarea unuia dintre ursi la Zarnesti, amplasamentul unde raman ceilalti doi va fi renovat. Restul conditiilor prevazute de lege sunt deja respectate, astfel incat functionarea gradinii nu va fi conditionata de masuri suplimentare.

„Am vazut amplasamentul refacut pentru lei, unde fiecare mamifer are o suprafata de 750 de metri patrati, deci mai mult decat cer normele”, a mentionat ministrul Korodi. In ceea ce priveste investitiile suplimentare, Anca Oprea a explicat ca, deocamdata, legea nu permite ca institutia sa depuna proiecte pentru fonduri destinate reconstructiei anumitor zone ale gradinii, intrucat o treime din teren este revendicat.

„Exista o cerere de retrocedare pentru doua din cele sase hectare de aici. Procesul se afla pe rol din anul 2000 si, pana nu se pronunta instanta, noi nu putem face investitii pentru ca, la randul sau, primaria nu ne poate da autorizatie”, a spus directorul Zoo Baneasa.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.