Un vulcan submarin a erupt in apropierea statului Tonga

  0
  365

  Fum, abur si cenusa imprastiate la mii de metri inaltime de un vulcan submarin ce a erupt in apropierea statului Tonga, in Oceanul Pacific.
  vulcan submarin
  Vulcanul se afla la cativa kilometri de coasta insulei Tongatpu si eruptia sa dureaza de cateva zile. Potrivit geologilor, eruptia are loc intr-o zona unde sunt ingramaditi nu mai putin de 36 de vulcani submarini.

  Autoritatile au anuntat ca eruptia nu prezinta niciun pericol pentru locuitorii insulei. De asemenea, nici pestii sau alte animalele din zona nu au fost afectate in vreun fel, pana acum.

  Localnicii povestesc ca fumul a aparut prima data luni dimineata, dupa ce o serie de cutremure au fost resimtite in orasul Nuku’alofa. Totusi, ei nu sunt speriati si spun ca sunt obisnuiti cu astfel de fenomene.

  Cenusa aruncata de vulcan va acoperi in scurt timp plajele de pe coasta sudica a insulelor Fiji, explica Keleti Mafi, seful serviciului de geologie din Tonga.

  Tonga este un arhipelag de 170 de insule, situat la jumatatea distantei dintre Australia si Tahiti si face parte din Cercul de Foc al Pacificului.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.