Muzeul National Secuiesc din Sfantu Gheorghe gazduieste expozitia de fotografie „Ariile protejate. Unitate prin diversitate”

Muzeul National Secuiesc (MNS) din Sfantu Gheorghe gazduieste expozitia de fotografie „Ariile protejate. Unitate prin diversitate”

Muzeul National Secuiesc (MNS) din Sfantu Gheorghe gazduieste pana pe 5 otombrie Expozitia de fotografie „Ariile protejate. Unitate prin diversitate”, parte a proiectului „Delta Dunarii ne priveste pe toti! Ne implicam impreuna!”. Proiectul este realizat de Fundatia Pronatura impreuna cu Societatea Ornitologica Romana si este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania; printre parteneri se mai numara Inspectoratele Scolare Judetene din Covasna si Tulcea, Agentia pentru Protectia Mediului Covasna si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Directorul executiv al Fundatiei Pro Natura, Catalin Lazar, a declarat ca Expozitia este rezultatul direct al unei tabere ce a avut loc in cadrul proiectului in luna august si a implicat 20 de elevi de la Liceul Székely Mikó si Colegiul National Mihai Viteazul din Sfantu Gheorghe si alte doua unitati de invatamnt din Tulcea. Selectia copiilor s-a facut prin concursuri cu probe teoretice si practice, castigatorii participand la Tabara de Educatie Ecologica, desfasurata in doua locatii: localitatea Maliuc – parte integranta a Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii si localitatea Vadu – pe malul Marii Negre.
In cadrul acestei tabere, elevii au realizat seturi intregi de fotografii, surprinzand complexitatea si frumusetea Deltei Dunarii, iar dintre acestea o parte au fost selectate pentru Expozitia pe care o putem vedea in aceste zile la MNS.
„Ultima parte a actiunii va insemna inscrierea intr-o retea online, numita Young Reporters of Environment (Tinerii reporteri ai mediului inconjurator), a scolilor participante la Tabara. Este o retea la nivelul Uniunii Europene, in care se afla inscrise alte 24 de tari. Am ales judetul Covasna ca partener la proiect tocmai pentru ca Delta Dunarii este un bun al tuturor, care trebuie apreciat si protejat de toti, nu doar de cei care stau in zona aceea. In plus, consideram ca este bine ca tinerii sa constientizeze devreme ce inseamna Delta si ca este de datoria noastra, a tuturor, sa ne implicam in protejarea acesteia”, a declarat Catalin Lazar.
In cadrul Expozitiei de la MNS pot fi vizionate aproximativ 70 de fotografii ce surprind Delta Dunarii, toate fiind realizate de elevii participanti la Tabara proiectului; dupa ce va parasi Sfantu Gheorghe, Expozitia va ajunge in Tulcea, unde va putea fi vizionata la Institutul de Cercetare din localitate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente