Unul din 20 de romani sufera de diabet

0
403
"Mananca, Misca-te, Traieste" - un eveniment dedicat Zilei Internationale a Diabetului

In Romania, una din 20 de persoane sufera de diabet, iar fiecare al saptelea roman prezinta riscul de a se imbolnavi de diabet, anunta Asociatia Diabeticilor din Romania.

In Bucuresti, exista aproximativ 200.000 de bolnavi cu diabet. Exista si o lipsa acuta de specialisti – un diabetolog trateaza zilnic pana la 30 de pacienti.

Toate aceste probleme vor fi dezbatute in cadrul reuniunii „Viata cu Diabet” care se va desfasura la Spitalului „Marie Curie” din Bucuresti, pe 6 noiembrie.

Cu acest prilej, medicii diabetologi, farmacistii, asistentii medicali, psihologii si reprezentantii autoritatilor si asociatiilor de pacienti vor oferi participantilor cele mai noi informatii si solutii eficiente de management al diabetului.

„In 2007, diabetul a fost exclus de pe lista de afectiuni pentru care se elibereaza certificate de handicap, fiind luate in considerare doar afectiunile asociate diabetului. Asociatia Diabeticilor din Romania a facut demersuri pentru reintroducerea diabetului pe lista de afectiuni, dar eforturile noastre au fost zadarnice”, a declarat Cornel Diaconescu, presedintele Asociatiei Diabeticilor din Romania.

La reuniunea „Viata cu Diabet” se va aborda si lipsa fondurilor necesare pentru asigurarea nevoilor bolnavilor de diabet, lipsa specialistilor diabetologi, despre problematica diabetului si bolile asociate, despre metodele de monitorizare si automonitorizare, despre ereditatea diabetului, despre cum sa oferi o ingrijire cat mai eficienta pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementare in tratarea complicatiilor si despre modul in care criza economica afecteaza alimentatia diabeticului.

Evenimentul se inscrie in campania de constientizare a diabetului zaharat „Ziua Mondiala a Diabetului” care se deruleaza in fiecare an in luna noiembrie.

Campania este sustinuta de Organizatia Natiunilor Unite, de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Federatia Internationala a Diabetului.

Asociatia Diabeticilor din Romania dezvolta, pentru cei 1.000 de membri, proiecte de management al diabetului si de informare in ceea ce priveste legislatia in domeniu si programele medicale nationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.