Gradina Botanica din Bucuresti sarbatoreste vineri 150 de ani de la infiintare

0
447

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti sarbatoreste 150 de ani de la infiintare, in data de 5 noiembrie, printr-o ceremonie omagiala dedicata iubitorilor de natura.

Ceremonia omagiala va avea loc in data de 5 noiembrie, de la ora 9.00, in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” (Soseaua Cotroceni nr. 32), Amfiteatrul „Dimitrie Brandza”.

In data de 5 noiembrie 1860, Alexandru Ioan Cuza, domn al Principatelor Unite Romane, a semnat decretul de infiintare a Gradinii Botanice bucurestene, institutie pusa in slujba conservarii diversitatii plantelor, invatamantului si educatiei, cercetarii stiintifice si culturii.

Aniversarea a fost precedata de campania „Gradina Botanica – 150 ani”, care a inclus o serie de actiuni menite sa ii apropie pe bucuresteni de un loc special al orasului in care traiesc. Mesajul campaniei aniversare a Gradinii Botanice din Bucuresti, „De 150 de ani invatam de la natura”, ii indeamna pe oameni sa redescopere natura si sa invete de la ea, sa redevina responsabili si sa traiasca in echilibru cu mediul inconjurator.

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti adaposteste importante colectii de plante prin care vizitatorii sa poata percepe amploarea diversitatii lumii vegetale, specialistii avand posibilitatea sa le foloseasca in activitatea de cercetare si conservare a zestrei naturale a Pamantului.

Sectoarele in aer liber sunt populate cu plante anuale si perene (Sectorul Decorativ, Sectorul Plante Rare, Sectorul Flora mediteraneeana, Sectorul Flora Dobrogei, Sectorul Gradina Italiana, Rosariul, Colectia de Irisi, Sectorul Plante Utile si Sectorul Sistematic), sere de expozitie care adapostesc compartimente speciale pentru plante din diferite regiuni ale planetei (Palmieri, Orhidee, Ferigi Exotice, Plante Tropicale si Subtropicale, Plante Suculente, Cactusi, Bromelii) si sere de productie. Colectiile de plante cuprind aproximativ 5.000 de taxoni. Institutia pune la dispozitia studentilor, cercetatorilor si a vizitatorilor si un Muzeu Botanic organizat pe principii ecologice, un Herbar General care cuprinde aproximativ 500.000 de coli si o Librarie Botanica cu mai mult de 9.000 de carti.

In perspectiva, strategia Gradinii Botanice vizeaza atat dezvoltarea valentelor sale educative si de informare a publicului larg, cat si a celor de cercetare si conservare a diversitatii plantelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.