Uraganele ar putea fi botezate dupa negationistii schimbarilor climatice

Uraganele ar putea fi botezate dup? nega?ioni?tii schimb?rilor climatice
Uraganele ar putea fi botezate dupa negationistii schimbarilor climatice
Uraganele ar putea fi botezate dupa negationistii schimbarilor climatice

Activistii de mediu din Statele Unite au lansat o campanie online prin care cer Organizatiei Meteorologice Mondiale (WMO) sa denumeasca uraganele dupa numele politicienilor care desconsidera schimbarile climatice, a anuntat ABC News.

In mod obisnuit, Organizatia Meteorologica Mondiala atribuie uraganelor nume de pe o lista, in ordine alfabetica de la inceputul sezonului, alternate in functie de gen in fiecare an. Insa sustinatorii acestei campanii au gasit o modalitate mai inspiata de a boteza aceste fenomene climatice devastatoare: ei au intocmit o lista cu numele politicienilor care neaga schimbarile climatice si impiedica politicile de mediu propuse de activisti sau organizatii care lupta pentru conservarea mediului. Scopul acestei campanii este de a le asocia numele cu cele mai vizibile efecte ale incalzirii globale, in semn de protest pentru lipsa lor de reactie in legatura cu distrugerea rapida a mediului. Lista ii include si pe guvernatorul Texasului, Rick Perry, dar si pe purtatorul de cuvant al Camerei Reprezentantilor, John Boehner.

Daniel Kessler se afla in spatele organizatiei 350 Action si este persoana care a venit cu aceasta idee. “Exista in politica un numar de persoane care refuza sa accepte ideea de baza a schimbarilor climatice, confirmate de orice academie de stiinta din lume, si anume ca aceste schimbari sunt imediate si sunt cauzate de om”, a spus Kessler, citat de ABC.

Anul trecut, uraganul Sandy a blocat intregul New York si a ucis peste 100 de persoane, in timp ce in 2005, Katrina a devastat New Orleans, facand 2.000 de victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *