Urmand modelul Glina, primarul Sectorului 6 face curatenie in Prelungirea Ghencea

Primaria Sectorului 6 a inceput, in aceasta dimineata, actiunea de salubrizare a circa trei kilometri de teren situat in Prelungirea Ghencea, iar pentru mentinerea curateniei in zona intentioneza sa monteze camere de filmat, a declarat primarul de sector, Cristian Poteras, potrivit NewsIn.

Actiunea de salubrizare are loc pe o distanta de circa trei kilometri, de-a lungul soselei situate la iesirea din Capitala spre judetul Ilfov, pana in dreptul localitatii Domnesti.

Intrebat de ziaristi daca a urmat exemplul presedintelui Traian Basescu, care saptamana trecuta a dat tonul unei actiuni de salubrizare in zona Glina -Popesti Leordeni, primarul sectorului 6, Crisian Poteras a raspuns afirmativ. ” Ne-a inspirat domnul presedinte, ii urmam exemplele pozitive”, a precizat Poteras. El a refuzat sa spuna ce costuri presupune aceasta actiune si a promis ca va da informatii pe aceasta tema la finalul operatiunii.

Edilul sectorului 6 a mentionat ca zona din Prelungirea Ghencea are probleme cu gunoaiele de aproximativ trei ani de zile, acestea fiind deja “istorice”. Potrivit lui Poteras, 95% din deseuri provin de la firmele de constructii, restul fiind gunoi menajer de la proprietarii caselor din zona.

Cristian Poteras a adaugat ca, dupa ce va termina actiunea de salubrizare, intentioneaza sa monteze camere de filmat pentru a supraveghea zona proaspat curatata si pentru a-i identifica pe eventualii cetateni care vor mai arunca deseuri in acel loc. Totodata, el a mai spus ca va cere reprezentantilor Garzii de Mediu sa ii amendeze pe cei care arunca deseuri din constructii sau gunoi menajer in zona, “pentru a stopa acest flagel”. Primarul de sector a explicat ca amenzile pe care le poate da primaria, de pana la 10.000 de lei, sunt prea mici.

Reprezentantii Administratiei Domeniului Public Sector 6, cei ai societatii S.C Urban, dar si cei ai unor firme de constructii au inceput, vineri de dimineata, actiunea de salubrizare a zonei Prelungirea Ghencea, pentru care au fost aduse 40 de basculante si zece buldozere. Initiativa Primariei Sectorului 6 vine in intampinarea numeroaselor sesizari ale cetatenilor, care au semnalat existenta in zona a unor insemnate depozite necontrolate de deseuri provenite din constructii, pamant si resturi menajere.

Potrivit reprezentantilor administratiei de sector, salubrizarea zonei va fi finalizata pana la sfarsitul zilei.

Sursa: ROL.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente