Uzinele Renault din Franta vor avea panouri solare pe o suprafata echivalenta cu 60 de terenuri de fotbal, avand o capacitate de 60 MW

Uzinele Renault din Franta vor avea panouri solare pe o suprafata echivalenta cu 60 de terenuri de fotbal

Renault colaboreaza cu Gestamp Solar pentru a monta panouri fotovoltaice pe uzinele sale din Franta, proiectul devenind astfel cel mai mare din industria auto. Panourile solare vor acoperi o suprafata de 450.000 metri patrati (mp), echivalentul a 60 de terenuri de fotbal, avand o capacitate de 60 MW – consumul mediu al unui oras cu 15.000 de locuitori.

Investitiile vor incepe la jumatatea lunii iunie si va fi finalizat in luna februarie 2012. Fabricile luate in calcul sunt Douai, Maubeuge, Flins, Batilly, Sandouville si Cleon. Astfel, Renault va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 30.000 de tone pe an.

Compania vrea sa diminueze amprenta de carbon pe care o lasa asupra mediului cu 10% pana in 2013 si cu inca 10% intre 2013 si 2016.

Un proiect similar a demarat la inceputul acestui an si Seat, care, daca excludem planurile Renault, ar fi constituit cel mai mare acoperis fotovoltaic din industria auto europeana. Acum Seat va fi locul al doilea, dupa Renault.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *