Vaclav Klaus, sceptic fata de incalzirea globala

0
291

Vaclav Klaus, presedintele Cehiei, tara care detine in prezent presedintia Uniunii Europene, a fost prezent, la sfarsitul saptamanii trecute, la intalnirea cu tema „Incalzirea globala, cu adevarat o problema de criza?”, organizata la New York, scrie cotidianul britanic „The Guardian”.
klaus
Prezenta presedintelui ceh la intalnirea care reuneste cei mai vehementi contestatari ai teoriei privind incalzirea globala a fost considerata o victorie, cu atat mai mult cu cat Klaus este cunoscut drept un eurosceptic.

Acesta a afirmat in mai multe randuri ca eforturile de a proteja planeta de efectele schimbarilor climatice ingradesc libertatile oamenilor.

In discursul sau, presedintele Cehiei a acuzat guvernele din Europa de „alarmism” in ceea ce priveste problema incalzirii globale, considerand ca autoritatile sunt cele care incurajeaza actiunile ecologistilor radicali.

„Probabil ca nu doresc sa dezvaluie care sunt cu adevarat planur ca dezbaterile de pana acum pe tema incalzirii globale nu au produs niciun efect notabil. „Imi amintesc de frustrarile pe care le simteau oameni ca mine in perioada comunista”, a adaugat Klaus.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.