Vadu: 30 de metri cubi de gunoi pe 3 km de plaja

0
393

Un cauciuc uzat de masina, jumatate de valiza purtata de mare la tarm, nu-me-roase sticle cu bere, cu tarie, romanesti, ucrainene, peturi arse, aflate in descompunere, conserve care mai de care mai ruginite, cateva gloante folosite, dar si un obuz jumatate intrat in pamant.grindul Chituc

Acestea sunt doar cateva dintre obiectele stranse la acest sfarsit de saptamana de pe plaja neamenajata de la Vadu, din zona Grindului Chituc, din partea economica, de circa 20 de tineri entuziasti, care s-au alaturat Clubului Off-Road Bucuresti (CORB 44) pentru a ecologiza zona.

Dotati cu manusi, saci de gunoi si dorinta de a revedea nisipul de pe plaja, ascuns acum sub gunoaie, tinerii au strans timp de doua zile in jur de 100 de sa-ci de pe o distanta de circa 3 kilometri de plaja si de teren viran. Motivul de mul-tu-mire al acestei actiuni – faptul ca in acest prim week-end de curatenie gene-rala pe plaja s-au gasit mai putine gunoaie decat anul trecut – este umbrit de constatarea ca oamenii au inceput sa arunce din ce in ce mai multe gunoaie in zona economica – cea permisa camparii la Vadu -, dar si dincolo de drum, unde pana acum nu era nici macar un pet, dupa cum spune presedintele CORB 44, Vali Dutu.

Dupa primul week-end de ecologizare, circa 100 de saci plini de peturi, pungi de plastic, nenumarate pungulite de se-minte si sute de servetele umede folosite erau aliniati frumos la marginea drumului, in asteptarea masinii de la Primaria Constanta, contractata sa ridice gunoiul.

Clubul Off-Road Bucuresti nu este la prima actiune de acest gen, anul trecut reusind sa adune de pe plaja de la Vadu circa 27 mc de gunoi, care, din pacate, s-au facut la loc numai intr-un sezon. Acest lucru nu ii opreste insa pe tineri sa vina si week-end-ul viitor, alaturi de toti cei care doresc ca in vara lui 2010 sa poata merge la Vadu desculti prin nisip si nu printre gunoaie. Urmatoarea intalnire are loc, astfel, la 25 septembrie, in prima parcare de pe Autostrada A2, la km 16, intre orele 14:00 si 14:30 sau 16:00 si 16:30

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.