Vagoanele CFR Calatori care pun viata oamenilor in pericol. Ne pot imbolnavi de cancer

Fenechiu: "Transportul pe c?ile navigabile interioare trebuie dezvoltat într-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic"
Vagoanele CFR Calatori care pun viata oamenilor in pericol. Ne pot imbolnavi de cancer
Vagoanele CFR Calatori care pun viata oamenilor in pericol. Ne pot imbolnavi de cancer

Desi in majoritatea tarilor vest-europene utilizarea azbestului in constructii este interzisa, dupa ce s-a dovedit efectul cancerigen al acestui material, in Romania se fac destul de putine controale pe aceasta tema. Este si cazul catorva zeci de vagoane CFR care se afla in circulatie si contin azbest.

Cateva zeci de vagoane ale CFR Calatori, aduse din Franta ar putea pune viata calatorilor in pericol. Despre acestea se crede ca contin azbest, o substanta periculoasa. De altfel, CFR Calatori a anuntat ca se stia despre aceasta problema.

„CFR Calatori a contractat o firma specializata care a prelevat probe din vagoanele la care se face referire in dezbaterea despre posibila existenta a unor substante pe baza de fibre de azbest. In momentul de fata, aceste probe se afla la analiza chimica intr-un laborator specializat. Dupa primirea rezultatelor se va actiona conform prevederilor legale in vigoare”, se arata intr-un comunicat al CFR.

In 2010, conform evidentei Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, existau inca unitati economice timisene care au stocate sau incorporate in cladiri cantitati foarte mari de azbest. Astfel, la C.F.R. – Revizia Vagoane erau 325 de metri patrati de azbest in constructii, scrie timpolis.ro

Discutia despre vagoanele care contin azbest a fost ridicata si pe forumul pasionatilor de trenuri. „Vagoanele de dormit nu au fost casate. In tara au ajuns 3 vagoane tip T2-uri. Doua sunt la Intorsura Buzaului. Motivul pentru care nu au primit autorizatie de la AFER nu este cel legat de frana Oerlikon ci pentru ca vagoanele au izolatie de azbest care este interzis din anii 1983 in Europa si in Romania din anul 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *