Vantul sufla mii de euro in conturile proprietarilor de eoliene

Îngheţul din eoliene: Anul acesta s-au montat 155 de turbine noi, de 2,5 ori mai puţine comparativ cu 2013
Vantul sufla mii de euro in conturile proprietarilor de eoliene
Vantul sufla mii de euro in conturile proprietarilor de eoliene

De mai bine de 10 ore, eolienele sunt principala sursa de energie in productia nationala, asigurand peste 25% din consumul national de energie.

Luni la ora 10:30, peste 26% din productie era asigurata de parcurile eoliene, a doua sursa principala de productie fiind termocentrale care functioneaza pe carbune, cu 23%, conform capital.ro.

Acest fenomen a intervenit ca urmare a intensificarilor vantului, Administratia Nationala de Meteorologie emiand atentionari de Cod Galben de vijeli pe raza a zece judete si in municipiul Bucuresti.

Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile au fost sistate incepand cu ora 8.00 in porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud Agigea – maritim si fluvial, dar si in portul Mangalia, deoarece vantul sufla cu viteze de peste 60 de kilometri la ora, iar in larg poate atinge pana la 80 de kilometri la ora.

Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionat si traficul convoaielor de barje pe Canalul Dunare – Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud – fluvial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *