Politistii craioveni declanseaza, incepand de astazi, o ampla campanie de identificare si de sanctionare a conducatorilor de motociclete si autovehicule zgomotoase.
Politia Rutiera craioveana a declarat razboi soferilor si motociclistilor ale caror vehicule incalca normele de poluare sonora. In acest sens, oamenii legii au luat legatura cu Directia de Sanatate Publica Dolj, ai carei reprezentanti vor pune la dispozitia politistilor un sonometru, pentru masurarea zgomotului produs de vehicule. In echipele mobile de verificare, ce vor actiona in toate zonele Craiovei, vor fi cooptati si reprezentanti ai Registrului Auto Roman (RAR), specializati in depistarea vehiculelor neconforme cu prevederile Codului Rutier.
„Nu vom mai tolera vehicule zgomotoase care sa-i deranjeze pe locuitorii Craiovei. Toti cei care circula fara tobe de esapament sau cu tobe gaurite – unele chiar intentionat, pentru ca vehiculul sa sune, chipurile -mai sport- – vor fi sanctionati contraventional conform prevederilor legale in vigoare”, a precizat subcomisarul Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.
Scuteristii, din nou in vizorul politiei
In paralel cu aceasta actiune, politistii vor derula din aceasta saptamana si pana la toamna o ampla campanie de identificare a motociclistilor si a scuteristilor din tot judetul Dolj. „In situatia in care acestia nu respecta legislatia in vigoare, vor fi sanctionati corespunzator”, a mentionat Zuican.
Politia le reaminteste conducatorilor de mopede (scutere) ca trebuie sa aiba cel putin 16 ani si sa fi absolvit un curs de legislatie rutiera in cadrul unei scoli de soferi ori (in cazul celor peste 18 ani) sa posede permis de conducere pentru orice categorie. Pe timpul deplasarii, conducatorii de mopede sunt obligati sa mearga cu farul aprins chiar si ziua, sa poarte casca de protectie omologata, dar si vesta reflectorizata pe timpul noptii. La randul lor, scuterele trebuie sa fie inmatriculate sau macar inregistrate la consiliile locale, purtand in acest sens o placuta cu numarul de inmatriculare sau inregistrare.
Scuterele neinmatriculate sau neinregistrate si pentru care posesorii nu pot prezenta acte de provenienta vor fi ridicate de politisti si depozitate la RAR in vederea expertizarii, atat cheltuielile de transport, cat si cele de depozitare urmand sa fie suportate de posesor.
Sursa: Gazeta de Sud