Veniturile Fondului de Mediu, suplimentate de catre Guvern

Veniturile Fondului de Mediu, suplimentate de catre Guvern

Guvernul a decis ca veniturile la Fondul de Mediu sa fie suplimentate prin impunerea de noi taxe asupra operatorilor economici care genereaza deseuri, taxe ce vor permite finantarea unor programe derulate din acest fond, potrivit Newsin.

Aceasta decizie a fost materializata sub forma unei ordonante de urgenta a Guvernului.

„In urma discutiilor avute, operatorii responsabili pentru deseurile de ambalaje platesc contributia de 2 lei pe kilogram pentru valorificarea, incinerarea sau recuperarea totala a deseurilor.

O noua sursa la venitul Fondului de Mediu sunt penalitatile de 100 de euro pentru fiecare tona de dioxid de carbon emisa platita de catre operatorii de aeronave care nu au restituit certificate de emisii de gaze cu efect de sera corespunzatoare emisiilor de gaze generate in anul anterior”, a declarat ministrul Mediului, Borbely Laszlo.

Acesta a precizat ca banii astfel obtinuti vor fi directionati catre finantarea activitatii celor 140 de monitoare din programul de monitorizare a calitatii aerului.

Totodata, Borbely a anuntat ca ministerul pe care il conduce va aloca in 2011 circa 200 de milioane de lei pentru inchiderea unor iazuri de decantare sau bataluri care constituie surse de poluare.

In anul 2010 au fost alocate 120 milioane de lei pentru inchiderea a patru bataluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *