Vernisaj expozitie “O SANSA DUNARII ALBASTRE”, Tulcea, 3 iunie 2011

Vernisaj expozitie “O SANS? DUN?RII ALBASTRE”, Tulcea, 3 iunie 2011

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii va invita sa luati parte la vernisajul expozitiei care reuneste cele mai bune lucrari participante la concursul international de creatie cu tematica ecologica „O SANS? DUN?RII ALBASTRE”, organizat in parteneriat cu Liceul de Arta “George Georgescu” Tulcea. Evenimentul va avea loc la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii Tulcea in data de 3 iunie la ora 11.00.

Obiectivul concursului este, ca prin intermediul unor creatii dedicate protejarii naturii prin arta, sa se constientizeze si sa se mentina constant interesul opiniei publice, si in special al tinerei generatii, asupra necesitatii conservarii ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atentionare si contributie la sensibilizarea factorilor responsabili si decizionali, dar in acelasi timp reprezinta un factor al educatiei pentru mediu, un instrument in incercarea de atragere si implicare a publicului in conservarea si protectia fluviului DUNAREA si a DELTEI DUNARII.

Concursul este adresat tinerilor intre 15-18 ani de la liceele de arta din Romania si din celelalte tari dunarene. Peste 200 de lucrari au intrat in concurs demonstrand un interes deosebit al adolescentilor pentru tema propusa.
Aflata anul acesta la a XII-a editie, competitia „O sansa Dunarii albastre” are deja o frumoasa traditie bucurandu-se de participarea unor licee de arta de prestigiu din tara si din strainatate. Expozitia, cuprinzand cele mai bune lucrari, va fi itinerata in Austria in lunile iulie-septembrie.

In perioada 3-27 iunie publicul expozitiei si vizitatorii site-ului www.thebluedanube.ro sunt invitati sa voteze cele mai bune lucrari, alaturi de juriul de specialitate. Premierea concursului va avea loc de Ziua Dunarii in data de 29 iunie 2011.

Acest concurs este organizat in cadrul proiectului DANUBEPARKS – Reteaua Dunareana de Arii Protejate – Dezvoltarea si Implementarea Strategiilor Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii.

Informatii suplimentare privind proiectul DANUBEPARKS
Proiectul DANUBEPARKS- Reteaua de Arii Protejate Dunarene – Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii se implementeaza de catre ARBDD in perioada 1.03.2009 – 29.02.2012.

Pe baza parteneriatelor existente intre Ariile Protejate din lungul Dunarii si urmare apelului lansat prin „Declaratia de la Tulcea” din aprilie 2007 s-a infiintat „Reteaua de Arii Protejate a Fluviului Dunarea” ca baza pentru dezvoltarea de masuri transnationale.
Partenerul lider este Nationalpark Donau-Auen GmbH, din Austria, ARBDD fiind singurul partener din Romania alaturi de alti parteneri din: Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Serbia, Germania.

Relatii suplimentare se gasesc pe pagina web a proiectului: www.danubeparks.org

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente