Vezi unde traieste orhideea care ii poarta numele organizatiei UNESCO

Vezi unde tr?ie?te orhideea care îi poart? numele organiza?iei UNESCO
Vezi unde traieste orhideea care ii poarta numele organizatiei UNESCO
Vezi unde traieste orhideea care ii poarta numele organizatiei UNESCO

O noua specie de orhidee, care traieste in Singapore, a fost numita UNESCO, in onoarea cunoscutei organizatii internationale, cu ocazia celei de-a 38-a sesiuni a Comitetului pentru Patrimoniu Mondial al organizatiei UNESCO, ce are loc la Doha intre 15 si 25 iunie.

Anuntul numirii noii plante a fost facut de ministrul pentru Cultura si Tineret din Singapore, Lawrence Wong.

In numele UNESCO, directorul general al institutiei, Irina Bokova, a declarat: „Numirea unei orhidee reprezinta o mare onoare pentru UNESCO si eu consider ca este, de asemenea, un simbol al valorilor pe care le impartasim, dar si un simbol al colaborarii puternice dintre Singapore si UNESCO”, se ararta pe site-ul unesco.org.

In prezenta surorii emirului din Qatar, Sheikha Al Mayassa Bint Hamad Bin Khalifa Al Thani, presedinte al Comitetului pentru patrimoniu mondial, ministrul Lawrence Wong a evidentiat realizarile statului Singapore in domeniul culturilor botanice si al hibridarii, prezentate in celebra Gradina Botanica din Singapore: „Originile acestei flori se afla peste tot in lume – din Filipine pana in Papua Noua Guinee, Australia si Marea Britanie. In multe feluri, ea intruchipeaza colaborarea natiunilor, in spiritul aprecierii reciproce, schimburilor interstatale si cooperarii”.

„Arta hibridarii este, de asemenea, o lectie despre angajamentul fata de o cauza si despre rabdare, iar aceste doua elemente rezoneaza cu mandatul UNESCO, un simbol al angajamentului pe termen lung al sau de a construi fundatiile unei paci durabile”, a declarat directorul general al UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *