Viata eco te scapa de mersul la doctor

0
485

AVANTAJ – Desi mai scumpa, mancarea bio este o investitie in viitor
Pe termen lung, un stil de viata bio este mai „economic” pentru bugetul familiei.
Aceasta afirmatie poate parea paradoxala, avand in vedere ca un produs rezultat din agricultura ecologica este, in medie, cu 25%-50% mai scump decat omologul sau conventional. Ba chiar cu 100% si peste, in unele cazuri. „Raportand insa calitatea alimentului la pret, putem spune ca alimentele ecologice sunt mai ieftine”, spune Dan Raileanu, reprezentantul Radix, firma distribuitoare de produse ecologice.

MOTIVARE. Pretul mai mare al alimentelor bio isi are „radacinile” in efortul extraordinar depus pentru obtinerea lui: semintele certificate sunt mai scumpe, intretinerea culturilor e mai dificila pentru ca nu se pot folosi chimicale pentru fertilizarea solului sau combaterea daunatorilor. De asemenea, la prepararea alimentelor bio nu se folosesc aditivi chimici de sinteza: conservanti, coloranti, arome chimice, emulgatori, acidifianti, intaritori de gust sau agenti de ingrosare. „Rigorile modului de productie ecologic garanteaza ca alimentul rezultat nu contine substante toxice. Consumandu-le, reducem riscul imbolnavirilor”, a declarat Raileanu. La ce boli ne predispunem consumand alimente cu chimicale si multe E-uri? La obezitate, sindromul metabolic, hipertensiune, boli cardiovasculare, diabet de tip II, boli neurodegenerative, cancere, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. „Alimentele, nu actioneaza direct, de regula, efectele lor adverse se vad pe termen mediu si lung, prin aparitia acestor boli ale civilizatiei noastre”, a precizat acesta. Daca luam in calcul cat costa tratamentul acestor boli – daca exista -, vom constata ca, platind acum mai mult pentru un aliment sanatos si „curat” investim in sanatatea noastra si economisim si bani.

ATENTIE!
Alimentele ecologice, daca nu sunt „incorporate” intr-un mod de viata sanatos – dieta diversificata si echilibrata, miscare fizica – nu diminueaza riscul aparitiei problemelor de sanatate si, deci, nu vor fi mai ieftine pe termen lung, avertizeaza Mencinicopschi.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.