Viata pe Pamant a pornit de la un singur organism

0
374

Potrivit unui studiu publicat in Nature, un singur organism este stramosul tuturor formelor de viata de pe Pamant.viata pe pamant

O analiza publicata in jurnalul stiintific Nature a aratat ca toata viata de pe Pamant are un singur stramos. Aceasta ipoteza este un punct central al teoriei evolutioniste, a declarat Douglas Theobald, un biochimist de la Brandeis University, Statele Unite. „In ultima vreme au exista insa si alte propuneri, mai ales din partea microbiologilor, care invalideaza aceasta teorie”.

Pentru ca microorganismele diverselor specii schimba des gene intre ele, oamenii de stiinta au propus o alta teorie care spunea ca mai multe forme de viata primordiale si-au aruncat materialul genetic in „supa” initiala, creand mai multe o retea, decat un copac al vietii, potrivit discovery.com.

Pentru a determina care dintre ipoteze este corecta, Theobald a supus amblele modele unor analize statistice riguroase. Rezultatul definitiv, potrivit studiului din Nature, este ca a existat un singur stramos. Rezultatul este covarsitor: ipoteza unui singur stramos are o probabilitate de reusita de 10 la puterea 2860, cu mult mai mult decat ipoteza rivala.

Nimeni nu a supus acest aspect al evolutiei la un asemenea test, a mai spus David Penny, de la Allan Wilson Centre de la Massey University din Noua Zeelanda. „Intr-un fel nu sunt surprins de acest rezultat, dar sunt foarte multumit ca teoria vietii a trecut un asemnea test”.

In analiza sa, Theobald a ales 23 de proteine care se gasesc in toate speciile de pe Pamant, dar care au structuri diferite la fiecare. S-a cautat apoi aceste proteine in 12 specii, dintre bacterii, plante si animale. Apoi a efectuat o simulare computerizata cu privire la diversele scenarii evolutioniste.

Scenariile in care era folosit un singur stramos au iesit intotdeauna mult mai probabile, decat cele in care erau folositi mai multi stramosi primordiali.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.