ViitorPlus va invita la plantari

1
369

Acestea vor avea loc in trei sfarsituri de saptamana, 29-30 martie, 5-6 aprilie si 12 aprilie (inchiderea oficiala a campaniei de plantare de primavara printr-o conferinta de presa), in comuna Valcelele, judetul Calarasi, la 90 de kilometri de Bucuresti.

Fiecare zi propusa va avea o durata de lucru intre 10.00 si 17.00 si va include o sesiune de informare si pauza de masa. Fiecare participant are libertatea de a-si alege ritmul si durata de lucru.

Pentru a rezolva problema transportului in mod sustenabil este de preferat sa utilizam mijloacele de transport la capacitatea maxima, drept pentru care va rugam sa mentionati daca aveti nevoie de transport sau puteti pune la dispozitie un numar de locuri in masina personala pentru alti voluntari.

Va recomandam sa aveti: cizme/incaltaminte de teren, manusi de gradina, haine de vant, mancare si apa pentru drum.

Daca ploua puternic, evenimentul de plantare din ziua respectiva se anuleaza.

Va rugam sa confirmati participarea dv. (si a altor prieteni/colegi/ familie) la plantare in ziua/zilele alese cat si situatia legata de transport (nevoie sau oferire de locuri) pana cel tarziu 23 martie 2008 la adresa [email protected] viitorplus. ro/0745291554.

*Acest proiect, derulat in doua etape de-a lungul anului 2008, isi propune sa impadureasca un teren agricol slab productiv de 39 ha in Comuna Valcelele, judetul Calarasi. Acest judet este unul dintre cele mai slab impadurite 4 judete ale tarii (4% rata de impadurire comparativ cu 20% media pentru campie).

Se estimeaza cresterea a aproximativ 15.600 de arbori pe suprafata respectiva si un buget de 10 euro/arbore pentru acoperirea costurilor totale ale proiectului pe durata a 5 ani de zile (pentru fiecare arbore ajuns la maturitate sunt necesare plantarea a 10 puieti si activitati de ingrijire bianuale, manopera fiind asigurata de Consiliul Local).

(toate detaliile pe www.viitorplus. ro)

ViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila
Sursa: Viitor Plus – living sustainably

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.