Vile de fite cu gazon in Parcul Tineretului

Doua hectare din Parcul Tineretului vor fi distruse, in locul spatiului verde fiind construite vile de lux cu gazon, ca doar e din belsug. Pasii urmati de Marioara Micsunescu, cea care in urma unui schimb cu Primaria Capitalei a intrat in posesia terenului, au fost identici cu cei ai lui Costica Constanda, fostul posesor al Parcului Bordei.
parcul tineretului
Tunul imobiliar a fost dat tot cu ajutorul unei decizii irevocabile, date de aceeasi judecatoare Camelia Spranceana. Dupa ce PUZ-ul a fost aprobat de consilierii de la Capitala anul trecut, acum doua zile proiectul a trecut si de alesii locali de la Sectorul 4. Primarul Cristian Piedone ne-a declarat ca atat timp cat va fi primar nu va permite nici o constructie in parc.

Dupa ce a trimis somatii, dupa somatii la Primaria Sectorului 4, alesii locali au fost nevoiti sa treaca pe ordinea de zi a sedintei de consiliu de marti si proiectul imobiliar al Marioarei Micsunescu. Trei dintre consilierii PNL au votat impotriva, unul s-a abtinut, insa investitia a fost aprobata. Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, a promis ca nu va permite nici o constructie in Parcul Tineretului.

„Atat cat voi fi primar, n-o sa construiasca nimeni pe zona verde. Fenomenul insa trebuie stopat inca din fasa. Atunci cand se da in instanta o decizie definitiva si irevocabila, primarul nu are ce sa mai faca pentru ca legea-l obliga sa execute”, ne-a spus edilul. Conform documentatiei depuse, pe cei 20.000 de metri patrati urmeaza a se construi vile de lux, cu doua-trei etaje. Daca doamna Micsunescu respecta legislatia in vigoare si nu apeleaza iar la instante, cartierul rezidential nu se poate intinde decat pe 45% din suprafata.

BORDEI LA INDIGO

Povestea celor 20.000 de metri patrati din Parcul Tineretului este una lunga si intortocheata. Printr-o decizie definitiva si irevocabila pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, in iunie 2007, Marioara Micsunescu, proprietar a 20.107 metri patrati de teren in mijlocul Parcului Tineretului, primeste la schimb o suprafata identica la marginea acestuia. Scenariul prin care aceasta doamna a intrat in posesia spatiului verde este acelasi ca si in cazul Bordei.

Hotararea judecatoreasca a fost data de aceeasi Camelia Spranceana, cea care a decis si distrugerea Parcului Bordei. Decizia a fost pronuntata cu numai trei zile inainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda sa construiasca in zona verde. Si coincidentele nu se opresc aici.

In 2003, pe vremea cand la conducerea Primariei Capitalei se afla actualul presedinte Traian Basescu, Marioara Micsunescu a inceput sa adune, la preturi de nimic, teren dupa teren de la fosti proprietari ai Parcului Tineretului. Oameni care, de unii singuri, n-ar fi reusit niciodata sa incheie o afacere avantajoasa cu Primaria Capitalei. De altfel, mai sunt si alti proprietari in Parcul Tineretului care asteapta inca un raspuns de la municipalitate. Ce n-au reusit ei, a facut rapid doamna Micsunescu.

Din decembrie 2003 si pana in ianuarie 2006, femeia a cumparat cinci parcele din Parcul Tineretului. Si nu le-a cumparat degeaba. La 20.10.2005, dupa ce afacerista noastra era plina de terenuri in Tineretului, consilierii generali au aprobat o hotarare prin care marginea parcului devenea „zona destinata relocarii terenurilor ce au fost retrocedate in interiorul spatiului verde”. Practic, prin aceasta decizie a alesilor locali, Marioara Micsunescu a rezolvat doua probleme: a ramas proprietar in parc si si-a comasat toate parcelele imprastiate in zona verde, obtinand un teren unitar intins pe o suprafata de 20.107 metri patrati.

Curtea de Apel Bucuresti a invocat hotararea Consiliului General, amintita mai sus, judecatorii Camelia Spranceana, Rodica Voicu si Gheorghe Grecu fiind de partea Marioarei Micsunescu, asa cum s-au pronuntat si in cazul Constanda.

ISTORIC
Jurnalul National a intrat anul trecut in posesia unor documente care atesta ca din 1911 si pana in 1965, cand Nicolae Ceausescu a dat ordin pentru a se construi Palatul Copiilor si Parcul Tineretului, zona era o mlastina cu serpi si broaste. „Apa era pana la genunchi.

Acolo locuiau oameni foarte saraci care cresteau capre. Din acest motiv se numea Valea Plangerii, pentru ca atunci cand incepea sa ploua oamenii incepeau si ei sa planga. Oamenii care locuiau acolo, au fost despagubiti de Ceausescu, ei nu aveau acte de proprietate pe casele lor. Nu poate nimeni acum sa vina sa revendice o bucata din Parcul Tineretului pentru ca nu are cu ce”, ne-a povestit un cunoscator al Bucurestiului. Pentru ca sunt foarte multe suspiciuni cu privire la modalitatea in care afacerista a intrat in posesia celor doua hectare din parc, ar trebui ca organele abilitate sa le verifice.

Zona verde a fost prevazuta in schita de sistematizare inca din 1935, dar realizarea efectiva a inceput in 1965 si lucrarile au durat pana in 1974. In prezent, acopera o suprafata de 80 hectare.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *