ozone-friendly-4910.jpgIn ultimii ani, am tot auzit despre tot felul de dezastre (furtuni, inundatii, seceta, valuri de caldura, etc). Iarna nu mai e iarna, iar vara suportam temperaturi foarte ridicate. Sa fie ele intamplatoare? Deloc! Incalzirea globala este raspunsul.

Zi de zi, factorul uman ameninta clima prin arderea combustibililor fosili (petrol, carbuni si gaze) in scopul producerii energiei electrice, termice si pentru transport. In ritmul acesta, producerea unor valuri de caldura extrema ar putea ucide populatia din America de Sud, Asia sau sudul Saharei.

Tot caldura excesiva topeste ghetarii si calota glaciara, ceea ce ar putea provoca disparitia unor insule sau afectarea iremediabila a populatiilor din zonele joase.

Nici sa dam vina pe industrie nu putem, pentru ca datorita ei avem cu ce calatori, avem ce manca, unde locui,etc., insa faptul ca dispunem de toate aceste facilitati ne-a impins pe cei mai multi dintre noi catre abuz.

Insa putem face cate putin pentru aceasta planeta. Pentru ca desi raul s-a comis, suntem datori urmasilor nostri, pentru ca oferind un exemplu celorlalti, mai putem schimba ceva.

Masuri s-au luat, si se iau in continuare, insa fara contributia  fiecaruia dintre noi nu se poate face mare lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here