amazon-forest.jpgIn cele ce urmeaza va prezint o mica statistica ce ar trebui sa ne dea de gandit tuturor:

 1. azi mai exista doar trei mari paduri pe pamant: amazoniana – Brazilia, si padurile boreale din Rusia si Canada
 2. padurile contin intre 50-90% din speciile ce traiesc pe uscat. padurile tropicale singure adapostesc intre 10-50 milioane de specii.
 3. padurile ecuatoriale ocupa doar 3& din suprafata Terrei , si aici traiesc mai mult de jumatate din plantele si animalele terestre. demult, ele ocupau de doua ori mai mult teren decat azi.
 4. exista aprox, 1,6 acri de padure (0,65 ha) de padure pentru fiecare locuitor al planetei
 5. padurile aduc o serie imensa de produse, constand in 15.000 de plante salbatice si animale ce servesc drept hrana, medicamente si alte intrebuintari.
 6. tot oxigenul atmosferic e produs prin fotosinteza, proces folosit de plante pentru a combina apa cu dioxidul de carbon pentru a crea glucoza (hrana lor ptoprie) si oxigen.
 7. primii dinozauri au aparut doar la 140 mil. ani dupa ce primii copaci au aparut acum 240 mil. de ani
 8. cu doar trei copaci plantati in jurul unei case de marime obisnuita reduc costul pentru aer conditionat cu 50%, iar copacii ce feresc casele de vantpot reduce facturile de incalzire cu pana la 30%
 9. copacii produc chimicale impotriva inghetului ce ii ajuta sa reziste si la temperaturi de pana la -40 grade F, la unele specii
 10. despadurirea definitiva se produce de fapt doar acolo unde un teren defrisat e folosit pentru altceva si nu este reimpadurit
 11. un copac absoarbe 4,5 kg de poluanti atmosferici pe an

Imi doresc din inima ca toate imaginile cu paduri spectaculoase si luxuriante, cu rezervatii naturale, sa nu ramana doar o amintire, undeva in lumea www. , ci sa reusim sa le perpetuam si sa le dezvoltam pentru ca si urmasii nostri sa se poata bucura de astfel de peisaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here