Violentele, violurile si crimele, legate de schimbarile climatice

Violentele, violurile si crimele, legate de schimbarile climatice
Violentele, violurile si crimele, legate de schimbarile climatice

Schimbarile climatice sunt foarte puternic legate de cresterea violentelor care au loc peste tot in jurul lumii, sugereaza un studiu.

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca pana si cea mai mica schimbare de temperatura sau cadere de ploaie este corelata cu o crestere in atacuri, violuri si crime, precum si conflicte de grup si razboi.

Echipa a spus ca, la cum evolueaza schimbarile de climat pe planeta, lumea va deveni tot mai violenta. Marshall Burke, de la Universitatea din California, Berkley spunea ca “aceasta este o relatie pe care am observat-o in timp si pe toate marile continente ale lumii”, anunta BBC News.

Cercetatorii au luat in considerare 60 de studii din jurul lumii, cu date care se intind peste de ani. Acestia au ajuns la concluia ca este o corelatie stransa intre schimbarile climatice si conflicte.

Exemplele lor include o crestere a violentei domestice in India, in timpul ultimelor secete, o crestere in atacuri, violuri si crime in timpul ultimelor valuri de caldura din SUA.

Studiul sugereaza, de asemenea, care aceste cresteri ale temperaturilor sunt corelate si cu conflictele mai mari, incluzand aici si ciocnirile etnice din Europa si razboaiele civile din Africa.

“Vrem sa fim foarte precauti, nu vrem sa atribuim un singur eveniment schimbarilor climatice in particular, dar sunt niste rezultate destul de interesante”, mai spunea Burke.

Este o prioritate majora, in viitoarele cercetari sa faca deosebirea ce poate fi legat de aceste schimbari climatice si ce nu. Cercetatorii spun ca acum, incearca sa inteleaga de ce exista aceasta relatie dintre caldura si violente.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente