Vizitatorii Retezatului, intampinati de un miracol

România uimitoare: Parcul Na?ional Retezat, o experien?? de neuitat
Vizitatorii Retezatului, intampinati de un miracol

Inca de cum pui piciorul in Parcul National Retezat, la poarta de intrare de la Carnic, esti intampinat de un prim miracol. Cascada Lolaia, ascunsa bine printre „cotloanele” muntelui, iti arata doar o particica din aventura care te asteapta in cel mai salbatic munte al Romaniei.

Spectacol plin de culoare

Zeci de mii de turisti care aleg sa ajunga in Retezat prin Nucsoara-Carnic, cu popas la Cabana Pietrele, viziteaza o cascada care si-a croit loc prin stanca si impresioneaza prin frumusete. Chiar daca nu este foarte inalta, Cascada Lolaia are o frumusete aparte, iar brazii semeti iesiti ca din stanca si care se oglindesc in caldarea ei, fac spectacolul sa fie plin de culoare. Lolaia este la mica distanta de bariera de la Carnic, care permite accesul in Parcul National Retezat, insa este foarte usor pentru un turist sa o rateze in drumul sau spre zona Pietrele. Situata la altitudinea de 1.050 metri in partea de nord a parcului, este accesibila pentru vizitare tot timpul anului.

Obiectiv pus in valoare

Pana in iulie anul trecut, accesul era dificil la cascada, insa voluntari ai APNR si Agent Green, jandarmi montani, dar si alti temerari au amenajat o poteca cu trepte si balustrade, astfel ca turistii sa nu se mai accidenteze. Totodata, au fost montate indicatoare si panouri informative in limbile romana si engleza, iar obiectivul nu mai poate fi ratat de vizitatori. „Pe termen lung, ne propunem sa aducem Parcul Retezat la cele mai inalte standarde privind atractivitatea ecoturistica. Doar astfel, putem aduce in zona turisti romani si din strainatate, care sa lase bani membrilor comunitatilor locale, ce asigura servicii de calitate. Sunt convins ca odata cu implicarea localnicilor intr-un astfel de program, va scadea apetitul si puterea celor interesati de agresiuni asupra parcului”, a spus Gabriel Paun, presedintele Agent Green. Activistii au dus in vizita la Cascada Lolaia, in urma cu o luna de zile, o delegatie de ambasadori din state ca Venezuela, Emiratele Arabe Unite si Kazahstan, iar oaspetii au fost invitati sa ia micul dejun, fermecati de susurul Lolaiei. Acelasi lucru il pot face si miile de turisti care viziteaza obiectivul de la poarta de intrare in Retezat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *