Vladimir Putin, preocupat de „racirea globala”

0
310

Premierul rus Vladimir Putin a cerut specialistilor in energie sa remedieze urgent problema caderilor de energie care afecteaza distributia de caldura si electricitate pe teritoriul Rusiei, transmite Itar-Tass. Putin a aratat ca alimentarea cu energie termica a demarat in acest sezon rece in conditii mai grele decat se preconiza si a atentionat ca problema „racirii globale” trebuie abordata serios.Vladimir Putin

In timpul unei intalniri avute, saptamana aceasta, cu ministrul rus al Dezvoltarii Regionale, Putin a declarat ca tara a intrat in sezonul de incalzire la timp, iar „furnizorii nationali de energie au livrat caldura, practic, fara intreruperi”. Cu toate acestea, a subliniat Putin, exista anumite probleme care trebuie rezolvate imediat. „Cei afectati de aceste caderi de energie nu tin cont de statistici”, a atras atentia premierul rus.

Potrivit lui Putin, alimentarea cu energie termica a demarat in acest sezon rece in conditii mai grele decat se preconiza. „Pe langa preocuparea privind incalzirea globala, trebuie sa abordam si problema „racirii globale”, si trebuie sa facem asta imediat”, a spus Putin.

In opinia sa, Rusia s-a dovedit a fi pregatita sa infrunte vremea rece mai bine decat multe din tarile Europei Occidentale. „Cu toate astea, ne confruntam cu destule probleme noi insine. Multe din ele sunt cauzate de avariile survenite la conductele folosite pentru transportul energiei termice. Trebuie sa controlam mai bine procesul de distributie, sa reactionam imediat atunci cand apar astfel de caderi si sa oferim urgent sprijin oraselor sau regiunilor afectate”, a mai spus Putin.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.