Voiculescu rade tot

Familia liderului PC isi ridica palat in mijlocul padurii Corbeanca * Copacii de pe 1000 de metri patrati au fost culcati la pamant * Inspectoratul Teritorial de RegimSilvic si de Vanatoare Bucuresti a depus plangere penala pentru taieri ilegale

Zona de nord a Capitalei se afla sub controlul total al asa-zisilor dezvoltatori imobiliari. Periodic, zeci sau chiar sute de copaci sunt pusi la pamant pentru ca pe locul lor sa se ridice blocuri si vile. Una dintre cele mai afectate zone este Padurea Baneasa, unde, de mai multi ani, au loc defrisari masive. Gabriel „Puiu” Popoviciu, Ion Tiriac sau Gigi Becali sunt cativa dintre oamenii de afaceri care au pus la pamant o buna parte din padure pentru a-si ridica complexe rezidentiale sau sedii de firme. Baneasa nu este insa singura zona din nordul Capitalei care se confrunta cu asemenea probleme. Acelasi fenomen poate fi intalnit si in Padurea Corbeanca, situata in apropiere. Astfel stau lucrurile in ceea ce-l priveste pe presedintele-fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Acesta a taiat aproape 2000 de metri patrati de padure pentru a-si ridica un palat. Cazul a intrat in atentia Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti care a depus o plangere penala. Asa cum era de asteptat, aceasta a fost uitata prin sertarele politistilor.

Locatia viitoarei resedinte de lux a familiei Voiculescu este situata in apropierea strazii Primaverii din comuna Corbeanca, care duce spre „Paradisul verde” al omului de afaceri Cristian Tantareanu, pe o suprafata totala de aproximativ 12.000 de metri patrati. In vederea edificarii uriasei resedinte, familia Voiculescu a cumparat de la mai multi proprietari de padure diverse suprafete, iar apoi a inceput sa defriseze. Cu toate ca a primit acordul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti (ITRSVB) din cadrul Romsilva sa taie doar de pe 600 de metri patrati, Voiculescu si-a permis sa taie de pe mai mult de 1000 de metri patrati de padure. Pentru toate aceste taieri ilegale pedeapsa este intre doi si zece ani de inchisoare, conform Ordonantei de Guvern nr. 96 din 1998, republicata. De altfel, la Politia Voluntari exista inregistrata, sub nr. 300693/P din 17 iulie 2006, o plangere a Inspectoratului pentru „taieri ilegale.” Numai ca de aproape doi ani de zile, plangerea este tinuta la sertar de Politia Ilfov. Cel impotriva caruia este formulata plangerea penala este Sorin Pantis. Fost liberal si ministru al Telecomunicatiilor in Guvernul Radu Vasile, Pantis a fost executantul controversatei privatizari a RomTelecom. Ulterior, el a trecut in partidul lui Voiculescu si a fost angajat in firmele acestuia. Astfel, in prezent Sorin Pantis figureaza ca administrator si presedinte-director general al firmei Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (CCAI) a familiei Voiculescu, societatea care a taiat copacii si care construieste acum uriasul palat. Tocmai de aceea plangerea penala este formulata pe numele sau si nu impotriva vreunuia dintre membrii familiei Voiculescu.

Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA, infiintata in vara lui 2002, are actionari majoritari, cu peste 90 la suta din procente, pe Camelia-Rodica si Corina-Mirela Voiculescu, cele doua fiice ale magnatului. Restul de actiuni sunt detinute de diverse firme din cadrul holdingului Grivco.

„Nu am incalcat nici o lege”
Sorin Pantis, directorul firmei Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA, ne-a confirmat faptul ca fiica cea mare a magnatului Dan Voiculescu, Camelia, isi construieste un ansamblu rezidential care se va intinde pe aproximativ 600 de metri patrati, situat intr-o proprietate „forestiera” care are aproximativ 12.000 de metri patrati. Pantis ne-a declarat ca asteapta ca plangerea facuta de conducerea ITRSV Bucuresti sa ajunga in instanta si sa faca obiectul unui proces. „Din punctul nostru de vedere, nu am incalcat nici o lege. Interesele in depunerea acelei plangeri sunt de natura politica si nu neaparat pentru protectia mediului. De altfel, legat de aceasta problema, vom organiza o conferinta de presa, pentru a prezenta opiniei publice toate aceste dedesubturi ale depunerii plangerii impotriva mea, ca faptuitor al unor taieri ilegale de copaci in padurea Corbeanca. Conducerea ITRSV Bucuresti a fost determinata, politic, sa depuna acea plangere. La momentul respectiv, vom dezvalui toate aceste dedesubturi. Eu astept ca plangerea sa ajunga in instanta si sa dovedim nevinovatia noastra si interesele politice de care v-am spus”, ne-a declarat Sorin Pantis.

Sursa: Universul Padurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *