WWF: Scaderea nivelului apelor Dunarii afecteaza populatiile de pasari

WWF: Scaderea nivelului apelor Dunarii afecteaza populatiile de pasari

O scadere record a nivelului apelor Dunarii a antrenat o reducere foarte importanta a populatiilor de pasari de-a lungul malurilor bulgaresc si romanesc ale fluviului, a anuntat marti organizatia ecologista WWF.

In total, 3.145 de perechi de pasari – batlani, cormorani, lopatari si ibisi – au fost contabilizati in cursul unei expeditii la sfarsitul lunii iunie, respectiv cu 500 mai putin in raport cu anul trecut, scrie Agerpres, potrivit comunicatului.

Cele doua maluri fiind asanate, pasarile intampina dificultati in a se hrani si oua, a explicat Ivan Hristov, coordonatorul Programului Dunare-Carpati al WWF. Daca nivelul fluviului continua sa scada pe termen lung, vor urma consecinte grave, in opinia lui Hristov.

Datele stranse de expeditie indica, de asemenea, o scadere a populatiei de pasari in raport cu 2006.

WWF a lansat in urma cu zece ani un ”culoar verde” pe Dunarea inferioara, angajand guvernele din Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina in protejarea zonelor umede de circa 935.000 de hectare, preferate de catre pasari pentru habitatul lor, si refacerea a 224.000 de hectare de foste spatii umede care au fost asanate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,325FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente