Tehnologia verde are nevoie de peste un miliard de dolari in urmatorii 40 de ani

0
347
Tehnologia verde are nevoie de peste un miliard de dolari în următorii 40 de ani
Tehnologia verde are nevoie de peste un miliard de dolari in urmatorii 40 de ani

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) estimeaza ca va fi nevoie de investitii anuale de pana la 1.900 de miliarde de dolari (1.300 de miliarde de euro) in tehnologia verde pentru urmatorii 40 de ani, peste jumatate din aceasta suma urmand sa ajunga in tarile in curs de dezvoltare.

“In urmatorii 40 de ani, vor fi necesare 1.900 de miliarde de dolari pe an pentru investitiile progresive in tehnologia verde”, a precizat Departamentul Afacerilor Economice si Sociale (DESA) al ONU intr-un raport dat publicitatii pe 5 iulie si citat de AFP.

“Mai mult de jumatate (1.100 de miliarde de dolari pe an) din investitiile necesare vor trebui facute in tarile in curs de dezvoltare, pentru a le satisface nevoile alimentare si energetice, care cresc rapid, prin aplicarea de tehnologii verzi”, a subliniat DESA in acelasi raport.

ONU a asigurat ca aceste investitii sunt necesare pentru ca locuitorii tarilor in curs de dezvoltare, in special cei care traiesc intr-o saracie acuta, sa poata avea acces la un “nivel de trai decent”.

Raportul mai arata ca angajamentul asumat de marile puteri la Copenhaga, in 2009, acela de a mobiliza 30 de miliarde de dolari intre anii 2010-2012 si alte 100 de miliarde anual pana in 2020 pentru tarile in curs de dezvoltare, reprezinta un prim pas in directia cea buna.

Totusi, DESA a atras atentia ca este nevoie de o accelerare a punerii in aplicare a acestui angajament, precum si de majorarea resurselor puse la dispozitia tarilor in curs de dezvoltare.

“Acest raport ne arata care ar trebui sa fie amploarea progresului tehnologic in vederea asigurarii unui viitor de care sa beneficiem cu totii, protejandu-ne totodata planeta”, a explicat Sha Zukang, secretarul general adjunct al ONU.

Raportul Natiunilor Unite insista asupra necesitatii de a fi pusa in aplicare o revolutie “cu adevarat verde” in agricultura, pentru ca tarile in curs de dezvoltare sa poata face fata nevoilor tot mai mari ale populatiei, dar si sa protejeze mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.