Zece state contribuie cu 58% la aportul de emisii de dioxid de carbon al lumii

0
320
Zece state contribuie cu 58% la aportul de emisii de bioxid de carbon al lumii
Zece state contribuie cu 58% la aportul de emisii de bioxid de carbon al lumii
Zece state contribuie cu 58% la aportul de emisii de dioxid de carbon al lumii

Zece state contribuie cu 58% la aportul de emisii de dioxid de carbon al lumii, pe primul loc situandu-se China, a afirmat deputatul PSD Iulian Iancu intr-o dezbatere pe teme de energie desfasurata joi la Palatul Parlamentului.

„Zece state ale lumii polueaza in procent de 58%, contribuie la aportul de emisii de dioxid de carbon al lumii. Pe primul loc, cu un procent de 25%, este China. China a spus: „Domnilor, noi facem eforturi disperate, vedeti bine, insa nu putem la ritmul de dezvoltare economica si capacitatile industriale care sunt in functiune si de productie, la 10 zile inca 1.500 de MW putere instalata pe carbune sa diminuam. Nu avem acea tehnologie.

Daca doriti sa ne ajutati, sa ne transferati tehnologia si gasim un mecanism financiar de transfer, noi intram in acest program”. Niciun stat al lumii nu-si permite astazi, intr-o situatie de criza financiara atat de acuta si cu un efort investitional al domeniului energetic, va reamintiti ca nu mai mult cu un an in urma efortul investitional pentru realizarea capacitatilor de productie, pentru extinderea infrastructurii era de 21 de trilioane de dolari. Astazi stiti la ce nivel a ajuns? La 42 de trilioane de dolari”, a spus Iancu, presedintele Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor.

Deputatul a precizat ca acesta este efortul pe care trebuie sa-l faca omenirea in conditiile in care dezbaterea publica este „Stop energie regenerabila”, intrucat aceasta este mult prea scumpa pentru suportabilitatea populatiei.

„Cifra la nivel mondial de subventionare a regenerabilelor este de 68 de miliarde de dolari. Cifra de subventie a carbunelui la nivel mondial – 560 miliarde de dolari. In aceste conditii, Germania face un pas inapoi, pentru ca a ajuns la 28 miliarde euro sustinere anuala si a dat drumul la capacitati de productie pe carbune”, a mai afirmat Iulian Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.