Zeci de hectare pirjolite din cauza tigarilor aruncate la intimplare!

incendiu2.jpgZece incendii si peste 36 de hectare pirjolite! Acesta este bilantul trist al incendiilor de vineri, provocate de inconstienta fumatorilor care arunca tigarile aprinse pe marginea drumurilor, in apropierea sau chiar in mijlocul terenurilor cu vegetatie uscata. Mai mult, un alt bilant al incendiilor realizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Dobrogea” al judetului Constanta, pe luna iunie, mentioneaza ca pompierii au intervenit pentru lichidarea a 56 incendii generate de arderea vegetatiei uscate. Dintre acestea, 39 au fost cauzate de fumatul in locuri nepermise sau de aruncarea tigarilor aprinse la intimplare, iar celelalte, de focul deschis, nesupravegheat, actiunea intentionata si chiar jocul copiilor cu focul.

Din spusele purtatorului de cuvint al ISU “Dobrogea”, sg.maj. Paula Anghel, cea mai mare parte a acestor incendii s-au produs in gospodarii, la mica distanta de locuinte sau anexe, pe suprafetele de teren dintre blocuri sau in apropierea obiectivelor publice sau comerciale si au pus in pericol agoniseala de o viata a unor familii, cai de comunicatie, constructii, fond forestier si chiar viata unor oameni. Tot din cauza unei persoane iresponsabile care a aruncat tigara inainte de a o stinge, joi dimineata a luat foc un lan de griu in comuna Horia, satul Closca.

Flacarile au distrus aproximativ 20 hectare de griu, iar pentru lichidarea incendiul a fost nevoie de interventia echipajelor din cadrul Statiei de Pompieri Hirsova. “Pentru a va proteja locuinta, gospodaria, culturile agricole, cit si mediul inconjurator, specialistii ISU “Dobrogea” va recomanda sa nu fumati in apropierea miristilor si a padurilor, sa nu aruncati resturile tigarilor in aer liber inainte de a va asigura ca jarul este stins si cu atit mai putin, odata aprinse, sa nu lasati focurile nesupravegheate!”, transmit pompierii constanteni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente