Zeci de tone de parfumuri contrafacute au fost transformate in deseuri

0
333

Zeci de tone de parfumuri au fost distruse de autoritatile aradene cu ajutorul unor echipamente complexe, care au facut ca sutele de mii de flacoane sa se transforme in deseuri, in doar cateva clipe.parfumuri distruse

Actiunea a fost autorizata de titularii de marca ai produselor, care au dorit astfel scoaterea de pe piata a parfumurilor fabricate in Turcia.

Marfa, retinuta la frontiera de vest, a fost distrusa, dupa ce, rezultatele de laborator au confirmat faptul ca parfumurile nu au fost fabricate sub licenta detinatorului numelui.

Astfel, comisia de distrugere, formata din lucratori ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorului, ai Finantelor si Mediului, au asistat la zdrobirea tonelor de flacoane.

„Au fost incarcate pentru distrugere aproximativ 150 000 de flacoane de parfumuri retinute din 2008. Marfa a fost preluata de o firma in vederea distrugerii. S-a distrus o cantitate de aproximativ 50 de tone”, a declarat Ovidiu Hotaran, inspector vamal.

Cele peste 50 de tone de parfumuri au fost distruse cu ajutorul unor aparate de tocat.

„La sesizarea vamii, OJPC Arad a luat parte la verificarea unor produse contrafacute. Au fost notificati detinatorii de marca care au confirmat ca produsele sunt neconforme, neavand avizul ministerului sanatatii”, a spus Lorena Barba, comisar sef adjunct, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arad.

Marfa distrusa a fost depozitata in cadrul deponeului ecologic din Arad.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.