Zimbrisor nou-nascut la Vama Buzaului

1
341

Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului a intrat in sarbatoare duminica, dupa ce una din femelele gestante, adusa din Austria, a dat nastere unui pui de zimbru perfect sanatos, fenomen extrem de rar in captivitate.
zimbru
Micutului zimbru i-a fost fost viata in pericol imediat dupa nastere, unul dintre zimbrii masculi ai rezervatiei luandu-l in coarne imediat ce zimbrisorul a facut primii pasi, sub privirile neputincioase ale ingrijitorilor.

Doar interventia disperata a mamei-zimbru a indepartat pericolul in care s-a aflat puiul sau. Intre timp a fost lansat un concurs de compuneri printre scolarii din zona Prejmer-Vama Buzaului, castigatorul urmand sa-i dea numele zimbrisorului si, prin urmare, sa-i devina nas.

REZERVATIE NEEXPLOATATA
„Inca o femela, ce ne-a fost donata de o rezervatie din Elvetia, s-ar putea sa fie gestanta, dupa toate probabilitatile fiind insamantata la rezervatia noastra din Vama Buzaului. Din nefericire, nu exista nicio infrastructura turistica in aceasta zona si se pierd multi bani, desi avem sute de vizitatori ai rezervatiei la fiecare sfarsit de saptamana. Agentia de Dezvoltare a judetului Brasov a depus un program de finantare europeana, de 1,2 milioane de euro, pentru dezvoltarea turismului la Vama Buzaului” ne-a declarat Mihai Pascu, seful proiectului celei de-a patra rezervatii de zimbri din Romania.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.