Parcul Herastrau, distrus in instanta

0
339

Cred ca nu l-ati uitat pe Fernando. Fernando Enciu. Cel care vrea sa construiasca in Parcul Herastrau un hotel cu piscina. Ei bine, el a contestat in instanta amenda si masurile impuse de inspectorii Primariei Capitalei. N-ar fi prima oara. In 2008 a si castigat un astfel de demers, doar suntem in tara baietilor destepti.
parcul herastrau
Parcul Herastrau este monument istoric, teoretic nici o instanta din lume nu poate sa dea castig de cauza unui investitor care vrea sa construiasca pe spatiul verde. Exista o legislatie in vigoare care ar trebui luata in calcul atunci cand cineva decide in tara asta. Ei bine, in cazul lui Fernando Enciu lucrurile au stat altfel. Si nu este un caz izolat.

Jurnalul National a publicat multe materiale despre constructiile ilegale din Herastrau, putine au fost insa clintite. Fundatia unui hotel ce se vrea si cu piscina de pe malul lacului a fost unul dintre subiecte.

Primul control al inspectorilor de la Primaria Capitalei a fost in 2008, iar firma care detinea terenul de 1.600 metri patrati, Nik Import Export SRL, a fost amendata cu 10.000 de RON, pe motiv ca a executat fara autorizatie de desfiintare constructiile ce se aflau pe terenul respectiv.

Ca masura complementara s-a dispus oprirea imediata a lucrarilor si aducerea imobilului la starea initiala. Numai ca Romania, fiind tara tuturor posibilitatilor, proprietarul terenului a contestat procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei in instanta, iar Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza. Istoria s-a repetat.

In mai 2009, tot in urma unui articol publicat de ziarul nostru, municipalitatea a controlat din nou zona si a constatat ca firma cu pricina a executat fara autorizatie de construire o lucrare inceputa in cursul anului 2008, aflata la stadiul de fundatie din beton, pe o suprafata de aproximativ 600 mp, peste care s-a turnat o placa de beton. A urmat o alta amenda de 10.000 RON si din nou oprirea executarii lucrarilor de construire, pana la obtinerea autorizatiei.

Pentru ca a vazut ca merge, Fernando Enciu contesta din nou in instanta masurile luate de municipalitate. Restul e tacere.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.