4 februarie – Ziua de lupta contra cancerului

0
397
Îmboln?vi?i de stres ?i Cernobîl
Îmbolnăviţi de stres şi Cernobîl
4 februarie - ziua de lupta contra cancerului
4 februarie – ziua de lupta contra cancerului

Peste 7.700 de hunedoreni sufera de o forma de cancer

Autoritatile judetului se mobilizeata pentru informarea locuitorilor despre aceasta boala prin pliante si discutii deschise

O serie de manifestari dedicate „Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului” vor fi demarate la inceputul saptamanii viitoare de mai multe institutii din judet. Scopul principal este cresterea volumului de informatii si adoptarea din partea populatiei a unui comportament compatibil cu sanatatea.

In acest sens, Directia de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara in parteneriat cu Primaria municipiului Deva si Crucea Rosie, va organiza, luni o actiune de distribuire de materiale de informare si educare pentru promovarea sanatatii. Actiunea va avea loc in sala de festivitati a administratiei publice locale, cu incepere de la ora 13:00. Tot de la aceeasi ora, in municipiul Hunedoara va avea loc o prezentare si distribuire de materiale informative la sediul bibliotecii din localitate, organizata de primarie si Crucea Rosie.

Statistici „grele”

Potrivit datelor inregistrate de DSP Hunedoara in judet, la ora actuala exista 7.741 de cazuri de afectiuni oncologice din care, peste 1.500 au fost inregistrate doar anul trecut. Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt cel pulmonar (259), de colon (104) sau la san (112). In ceea ce priveste cancerul de col uterin, in evidenta DSP Hunedoara in 2012 erau 1.144 de cazuri din care 81 depistate pe parcursul anului.

Specialistii din cadrul DSP Hunedora recomanda tuturor femeilor efectuarea testului Babes-Papanicolau, in cadrul campaniei gratuite de depistare a cancerului de col uterin, pentru a spori sansele de tratare in cazul depistarii maladiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.