Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare

0
520
Ziua Mondial? a P?s?rilor Migratoare
Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare
Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare
Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare

Incepand cu anul 2006, APM Bacau sarbatoreste Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare, in cel de-al doilea weekend al lunii mai, printr-o campanie de constientizare privind protejarea pasarilor migratoare si a habitatelor lor.

Cu ocazia acestui eveniment, APM Bacau organizeaza o serie de seminarii (prezentare ppt. despre pasarile migratoare din Romania si filmul “Lunca Siretului Mijlociu”), in perioada 08 – 14 mai in scolile din municipiul Bacau.

Tema sub care se sarbatoreste in acest an Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare este: Destination flyways: Migratory birds and tourism (Caile de destinatie: Pasarile migratoare si turismul). Tema propusa subliniaza legaturile dintre turismul durabil, dezvoltarea comunitatilor locale si conservarea acestor specii.

poster 2Ecoturismul prin respectarea necesitatilor ecologice si comportamentale ale pasarilor, prin observare (birdwatching) si fotografiere (birdphotography), ofera oportunitati de crestere a nivelului de trai al comunitatilor locale, contribuind la conservarea diversitatii biologice prin activitati de refacere a starii de conservare a habitatelor pasarilor migratoare si de reconstructie ecologica.

La nivelul judetului Bacau sunt inventariate 220 de specii de pasari protejate de interes comunitar si national; Lunca Siretului Mijlociu, Lunca Bistritei precum si lacurile de pe cursul acestui rau reprezinta un important culoar de migratie a pasarilor, impreuna cu zonele din judet declarate arii protejate situri Natura 2000 pentru protectia pasarilor si habitatelor. In aceste arii protejate – cu o suprafata de 45.179 ha (pe teritoriul judetului Bacau) sunt supuse unui regim de protectie cca 174 de specii de pasari de interes comunitar mentionate in Directiva „Pasari” a Uniunii Europene, din care jumatate sunt specii migratoare (barza alba, lebada de iarna, egreta, ciocarlia, starcul, tiganusul, eretele, codalbul, etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.