Ziua nationala antifumat

18 noiembrie 2010, Ziua Naţională Fără Tutun
18 noiembrie 2010, Ziua Nationala Fara Tutun
18 noiembrie 2010, Ziua Nationala Fara Tutun

Pe data de 18 noiembrie se sarbatoreste Ziua Nationala Fara Tutun, cand se desfasoara si diferite actiuni de prevenire a consumului de tutun. Anul acesta, campania are drept sloganuri: „protejati copiii: nu ii lasati sa respire fumul dumneavoastra!”si „Fara tutun, pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa!” Actiunile ce se vor desfasura in cadrul acestei campanii vor fi facute, la nivelul judetului Gorj, printr-un parteneriat intre Directia de Sanatate Publica (DSP) si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA).

„Ziua Nationala Fara Tutun” este dedicata renuntarii la fumat, insa, aceasta este si ocazia prin care se promoveaza prevenirea fenomenului. Celebrarea zilei este stabilita prin Hotararea de Guvern nr. 1270/2002, prin care, cea de-a 3-a zi de joi a lunii noiembrie se declara „Ziua Nationala fara Tutun”.

Scopul si obiectivele campaniei

Campania promovata de Directia de Sanatate Publica Gorj in parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Gorj, se adreseaza populatiei generale si, in special adolescentilor, elevilor, tinerilor, parintilor si gravidelor. Scopul campaniei este reducerea prevalentei fumatului in randul categoriilor mentionate, prin promovarea unui stil de viata fara tutun, si constientizarea populatiei cu privire la efectele nocive ale fumatului.

Obiectivele campaniei sunt multiple, insa, in principal se urmareste: cresterea numarului de persoane din grupul tinta informate cu privire la efectele nocive ale fumatului; cresterea numarului de persoane care nu incep sa fumeze si a celor care renunta la fumat; diseminarea de informatii privind efectele nocive ale fumatului asupra sanatatii si diseminarea de recomandari in vederea renuntarii la fumat.

Activitati in cadrul campaniei anti-tutun

In cadrul campaniei anti-tutun, care are loc in perioada 15-18 noiembrie 2010, se desfasoara mai multe activitati. Printre acestea, merita enumerate: in data de 15 noiembrie 2010 – actiuni de informare in cadrul Scolii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila” Targu-Jiu, precum si in cadrul Colegiului National ,,Spiru Haret” Targu-Jiu, pe 16 noiembrie se desfasoara actiuni de informare in cadrul Scolii Postliceale Sanitare de Stat Targu-Jiu.

Joi, 18 noiembrie vor avea loc actiuni de informare in cadrul Grupului Scolar ,,Gheorghe Magheru” Targu-Jiu, precum si in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu sectia Pediatrie. De asemenea, s-a stabilit o actiune stradala in Parcul Central din municipiul Targu-Jiu.

Actiunile de promovare se vor desfasura si in cadrul Colegiului National „Tudor Vladimirescu”, Liceul cu Program Sportiv – Targu-Jiu, Scoala Generala „Alexandru Stefulescu” si alte unitati din municipiul nostru, in saptamana 22.11.2010-30.11.2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *