Mediafax Talks about Energy pune in dezbatere strategia energetica a Romaniei

0
481
Mediafax Talks about Energy pune în dezbatere strategia energetică a României
Mediafax Talks about Energy pune in dezbatere strategia energetica a Romaniei

Mediafax Talks about Energy pune in dezbatere strategia energetica a Romaniei
Mediafax Talks about Energy pune in dezbatere strategia energetica a Romaniei

Directori ai celor mai mari companii energetice, reprezentanti ai autoritatilor si specialisti in tehnologie vor analiza strategia energetica a Romaniei si dezvoltarea tehnologiei de tip Smart Grid la conferinta Mediafax Talks about Energy, care are loc marti, 16 noiembrie.

Evenimentul cu tema „Smart Grid – retelele energetice ale viitorului”, organizat de Mediafax impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), se va desfasura de la ora 9.30, la Hotel InterContinental, sala Ronda.

Mediafax Talks about Energy ii are ca lectori pe: Constantin Claudiu Stafie – secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Tudor Serban – consilier in MECMA, Mihai David – director general al Hidroelectrica, Alberto Birga – director general Enel Distributie, Constantin Balasoiu – director general al Complexului Energetic Craiova, Stelian Gal – director general al CNTEE Transelectrica S.A, Valentin Mircea – membru al Plenului Consiliului Concurentei, Alexandru Sandulescu – director in MECMA, Calin Vilt – consilier DG Smart S.A./Membru in Consiliul de Politica energetica SUA-UE pentru SMART GRID, Iulian Iancu – presedinte al Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor si Otilia Marin – director al Directiei Tarife de Retea din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Speakerii vor aduce in dezbatere strategia energetica a Romaniei si stadiul infiintarii celor doua companii energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, ce ar urma sa comaseze principalii producatori de electricitate si carbune.

Impactul pe care il va avea dezvoltarea tehnologiei de tip Smart Grid si posibilitatea ca implementarea programului de retea inteligenta sa duca la repozitionarea energetica a Romaniei in plan regional sunt alte teme ce vor fi dezbatute.

De asemenea, lectorii vor pune in discutie investitiile facute in productia de energie regenerabila si criteriile de distribuire a certificatelor verzi, stadiile modernizarii infrastructurii de gaze naturale si electricitate, precum si evolutia tarifelor la energie pentru populatie si rolul ANRE.

Evenimentul organizat de Mediafax impreuna cu MECMA are ca partener compania Enel si se desfasoara cu sprijinul AmCham Romania si al Structural Consulting Group.

Mediafax organizeaza, incepand din 2006, evenimente de business care vin in completarea informatiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinte Mediafax Talks ( www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispozitie un forum de dezbatere despre subiecte si probleme arzatoare, precum si o modalitate de dialog cu autoritatile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.