Zona Bradet-Petrosani, un spectacol al naturii ce merita salvat!

cp.jpgPetrosani, un oras mic, dar cu un potential mare! Zona Bradet, se afla undeva in inima orasului, departe de zgomotul masinilor si al oamenilor. O liniste mortuara a naturii, ce ne indeamna pe toti la relaxare si petrecerea timpului liber.

Ajuns aici, parca intrii intr-un colt de Rai, departe de grijile cotidiene, de zgomotele orasului, patrunzi intr-un paradis al naturii inconjurat de arbori, plante, si flori. Imagini relaxante, peisaje minunate, ce bucura ochii oricarui vizitator. In linistea diminetii, se pot admira prin micile padurici ale bradetului, veverite jucause, si poti asculta cantecul cucului, ori trilurile pasarelelor.

De asemea, zona Bradet este si calea de acces  spre poalele muntelui Paragul Mare, acest lucru fiind posibil datorita existentei unui drum marcat pe dealurile Bradetului. Dar dincolo de aparente, sta defapt esenta, reprezentata prin problema lipsei de responsabilitate a oamenilor lipsiti de orice respect, incalcand fara vreun resentiment legile naturii. Zona Bradet, este asaltata in fiecare weekend de oameni ce vin la asa-numitele picnicuri in natura, picnicuri care nu fac decat sa lase in urma lor munti de gunoaie, care distrug permanent frumusetea locurilor.

Autoritatile locale si oamenii de rand, prefera sa lase in paragina zona, decat sa contribuie cu putin la rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Daca nu se vor lua masuri urgente de protectie al acestui mediu, se v-a distruge si putinul frumos existent in aceasta Vale a Plangerii, cum o numeni oamenii, Valea Jiului, si toate astea din cauza oamenilor, care incalca fara inima, netinand cont de nici o lege a naturii.
Si atunci, in sufletul oricarui iubitor de natura, nu se gaseste decat o singura intrebare: Merita Zona Bradet, o soarta asa de cruda?

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,535FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente