Zona speciala de protectie pentru Migaloo – singurul exemplar alb din specia balenelor cu cocoasa

Autoritatile australiene au instituit o zona de protectie pentru singurul exemplar alb din specia balenelor cu cocoase din lume – Migaloo – care si-a facut din nou aparitia in largul coastelor estice ale continentului, relateaza BBC News.

Autoritatile din Queensland l-au declarat pe Migaloo drept “o balena de interes deosebit” si au interzis apropierea oamenilor la mai putin de 500 de metri.

Oricine se apropie de animal cu barca, jet skiul sau avionul va primi o amenda de 8.000 de lire sterline.

Autoritatile au explicat ca balena trebuie lasata in pace, pentru a putea migra de-a lungul coastei.

“Regulamentul are in vedere atat protectia balenelor, cat si a oamenilor, in conditiile in care aceste mamifere uriase pot avea un comportament impredictibil”, afirma ministrul pentru mediu din Queensland, Kate Jones.

Migaloo are fani si a inspirat o campanie pentru interzicerea vanarii balenelor

Migaloo este singurul exemplar alb din specia balenelor cu cocoasa din intreaga lume, a explicat profesorul Peter Harrison, de la Southern Cross University Whale Research Centre.

“Este un animal foarte special. Nimic nu pare sa-i perturbe ruta de migratie”.

Migaloo, care inseamna “tipul alb”, in dialectul aborigen din Queensland, migreaza in fiecare vara de la Marea Bariera de Corali inspre Antarctica.

Traseul sau a atras o multime de fani, din momentul in care a fost zarit prima oara, in 1991. In intreaga lume, are o serie intreaga de site-uri dedicate si a inspirat o campanie pentru interzicerea vanarii balenelor – Operation Migaloo, in 2008.

Pe langa curiozitatea oamenilor, un alt pericol cu care se confrunta Migaloo, dar si alte balene cu cocoasa, sunt balenierele japoneze care vaneaza in Ocean, a adaugat profesorul Harrison.

Sursa: HotNews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente