Zoo Baneasa ofera 100.000 de lei pentru soareci si sobolani

0
569

Gradina Zoologica din Baneasa a lansat vineri inscrierile pentru o licitatie prin care vrea sa cumpere 2.400 de soareci si 1.600 de sobolani. Rozatoarele nu vor fi achizitionate pentru a se constitui exponate la Zoo, ci pentru a fi servite drept „fel principal” pentru reptilele aflate in capitivitate.hrana pentru serpi

Hrana trebuie sa le ajunga serpilor, iguanelor si celorlalte taratoare din Baneasa pana la Anul Nou, adica pentru o perioada de opt luni, in care vor fi serviti lunar 300 de soricei si 200 de sobolani.

Suma maxima oferita de Gradina Zoologica este de 100.000 lei, iar castigatorul licitatiei mai poate oferi cantitatea lunara de soareci si sobolani inca patru luni anul viitor, fara licitatie, pentru care va primi alti bani.

Rozatoare „cu Pedigree”
Gradina Zoologica impune anumite conditii firmelor crescatoare de astfel de animale: acestea trebuie sa fie livrate de doua ori pe luna, in functie de apetitul reptilelor, trebuie sa fie vii si sa fie ambalate in cutii speciale pentru ca acestea sa faca fata la manipularea din timpul transportului. Furnizorul de reptile trebuie sa garanteze faptul ca rozatoarele sunt la maturitate si nu s-au facut experimente pe ele.

De asemenea, in caietul de sarcini este mentionat faptul ca, daca rozatoarele „nu corespund din punct de vedere calitativ”, adica daca prezinta lovituri sau semne de imbolnavire, acestea vor fi restituite in maximum 48 de ore, furnizorul avand obligatia sa livreze alta marfa de calitate.

„Aceasta este procedura in fiecare an. Dupa stabilirea bugetului, se organizeaza o licitatie, care va fi la 23 aprile in acest an, la care se pot inscrie firmele care se ocupa de cresterea rozatoarelor Soarecii si sobolanii sunt asomati inainte de a fi serviti reptilelor.”, a declarat, pentru „Adevarul”, Anca Oprea, directoarea Gradinii Zoologice Baneasa.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.