Alternative la testarea pe animale

In timpul unei intalniri guvernamentale legate de obtinerea fondurilor pentru cercetari, fostul director al Institutului pentru Sanatate din SUA, Dr. Elias Zerhouni, a recunoscut inutilitatea testarii animalelor in beneficiul oamenilor: “Ne-am indepartat de la studierea afectiunilor umane facand teste pe animale. Problema e ca aceasta n-a functionat si e momentul sa nu ne mai ascundem….

Citește mai departe
Noua descoperire despre vinul rosu: Rezultatele sunt remarcabile

Vinul rosu previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta

Oamenii de stiinta au descoperit inca un motiv pentru care este recomandat consumul moderat de vin rosu: previne pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta. Cercetatorii de la Texas A&M ca antioxidantul resveratrol care se gaseste in pielea strugurilor rosii ajuta memoria, arata Metro. Mai mult, acelasi antioxidant previne aparitia bolilor de inima si incetineste…

Citește mai departe
Un sentiment al animalelor, descoperit în premier?: ?obolanii regret? ac?iunile care i-au f?cut s? rateze o mâncare mai gustoas?.

Un sentiment al animalelor, descoperit in premiera: Sobolanii regreta actiunile care i-au facut sa rateze o mancare mai gustoasa.

Sobolanii regreta actiunile care i-au facut sa rateze o alternativa mai buna in materie de mancare; este pentru prima data cand cercetatorii descopera acest sentiment la alte mamifere decat oamenii. Cercetatorii au creat situatii in care sobolanii trebuiau sa aleaga daca sa astepte un anumit interval de timp pentru a obtine o rasplata alimentara sau…

Citește mai departe

Veninul unei specii de melci marini, un analgezic mai puternic decat morfina

Veninul redutabilei moluste-rapitor, melcul marin din specia ‘conus geographus’, ar putea fi utilizat ca analgezic mai puternic si care sa dea mai putina dependenta decat morfina, informeaza publicatia franceza Le Nouvel Observateur. Combaterea durerii cronice cu ajutorul uneia din cele mai veninoase animale marine din cate exista: o asemenea idee au avut cercetatori australieni. Animalul…

Citește mai departe
In Bucuresti s-ar putea infiinta un serviciu public de salubrizare, dezinsectie si deratizare

In Bucuresti s-ar putea infiinta un serviciu public de salubrizare, dezinsectie si deratizare

In Bucuresti s-ar putea infiinta un serviciu public de salubrizare, dezinsectie si deratizare daca va fi aprobat proiectul de hotarare nr. 144 (PDF) care se afla in dezbatere publica pana pe data de 4 februarie 2014. Obiectivele generale urmarite prin aceasta strategie de cei de la PMB sunt imbunatatirea de viata a cetatenilor, sustinerea dezvoltarii…

Citește mai departe
China si Rusia vor sa creeze o flota de centrale nucleare plutitoare

China si Rusia vor sa creeze o flota de centrale nucleare plutitoare

China a propus Rusiei sa incheie un acord pentru a construi si opera centrale nucleare plutitoare. Informatia a fost furnizata de conducerea companiei Rusatom Overseas, constructor de reactoare nucleare plutitoare, potrivit Ria Novosti. Potrivit CEO-ului companiei, Dzhomart Aliyev, oficialii de la Beijing s-au oferit sa investeasca alaturi de Rusia in acest proiect. Beijingul vrea sa creeze,…

Citește mai departe
"?obolanii eroi" salveaz? vie?i

„Sobolanii eroi” dresati sa detecteze minele ingropate in pamant

Organizatia neguvernamentala belgiana APOPO a decis sa nu mai antreneze caini care sa detecteze minele ingropate in pamant, ci sobolani africani uriasi. Acestia au un simt olfactiv foarte bine dezvoltat. Intrucat nasul lor este atat de aproape de pamant, sobolanii sunt considerati chiar mai buni decat cainii in detectarea substantelor explozibile. Sobolanii sunt antrenati de…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe

Porumbul modificat genetic poate provoca aparitia cancerului

Porumbul modificat genetic poate provoca aparitia cancerului. Asta sustin cercetatorii francezi dupa doi ani de experimente pe sobolani. Rozatoarele, hranite cu porumb modificat genetic, au dezvoltat tumori de marimea unei mingi de ping pong. Vestea a provocat un soc in toata lumea, iar acum s-a discutat in Parlamentul European posibilitatea excluderii acestor produse de pe…

Citește mai departe

Ce stim despre etichetarea organismelor modificate genetic si prezenta lor pe piata?

Alimentele care contin organisme modificate genetic sunt, in general, semnalate prin eticheta. Insa majoritatea produselor au in compozitie, prin contaminare, „urme” de produse „mutante”. Semnalarea pe eticheta a prezentei organismelor modificate genetic este obligatorie pentru toate ingredientele, aditivii ori aromele care au in compozitie peste 0,9% astfel de organisme. Mentionarea pe eticheta a organismelor modificate…

Citește mai departe

Semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor

Pentru ceva atat de mic, semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor, in special in ceea ce priveste inima si sistemul digestiv. Ajuta si la controlul greutatii si la prevenirea cancerului. In plus, potrivit Everyday Health, semintele de in scad colesterolul, stabilizeaza cantitatea de zahar din sange, previn scaderea densitatii osoase si cresc sistemul imunitar….

Citește mai departe

Bufnitele, in pericol

Ecologistii au identificat un nou factor care pune in pericol existenta anumitor specii de animale: practicarea ritualurilor magice, in care parti din corpurile unor pasari sau mamifere sunt folosite pentru prepararea potiunilor „vrajite”. In lumea antica, bufnita era simbolul intelepciunii, insotitoarea si emblema zeitei Pallas Athena. Regele Arthur a putut vedea lumea invizibila gratie bufnitei…

Citește mai departe

ECOVITA Cluj-Napoca – Sanatatea Omului si Mediul Curat in Mileniul III

Centrul medical ELMAVITAL (Conf. Dr. Liana Marginean) si EXPO Transilvania va invita sa participati la evenimentul: Forumul regional „OM SANATOS intr-un Mediu Curat”mcare se va desfasura la Centrul expozitional Expo Transilvania in perioada 27 – 29 noiembrie 2009. Eveniment pentru educatie si dezvoltare personala, acesta se desfasoara sub auspiciile Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie…

Citește mai departe

Pisica salbatica scotiana – o enigma

Bine cunoscut este faptul ca pisicile domestice isi au stramosii in cele salbatice, iar diferentele dintre ele sunt relativ minore. Acest lucru ridica o serie de probleme, pentru ca pisica salbatica scotiana este considerata una dintre cele mai carismatice vietuitoare salbatice din Marea Britanie si de aceea se doreste pastrarea acestui lucru. Ce inseamna cu…

Citește mai departe

Aditivi alimentari

In ziua de azi cand totul se misca cu o viteza ametitoare, ne grabim sa ajungem la serviciu, sa muncim cat mai mult, sa castigam cat mai bine, sa ne asiguram un confort cat mai mare si uitam de un lucru foarte important, sanantatea noastra. Putine sunt persoanele care au grija de propria alimentatie. Toata…

Citește mai departe

Febra aftoasa

Febra aftoasa este o boala infectioasa de natura virala foarte contagioasa a rumegatoarelor paricopitate, suinelor, apare si la elefanti, sobolani si arici. Cabalinele sau omul pot fi purtatori sanatosi de virus. Tipuri de virus: ICD-10 B08.8, ICD-9 078.4, DiseasesDB 31707, MeSH D005536 Etiologie Agentul etiologic al bolii este un virus, lucru atestat pentru prima oara…

Citește mai departe

Drumul Targovistei, calvarul gunoaielor

Satele dambovitene se-ntind de-a lungul soselei, impresurate de maldare de deseuri, printre care vagabondeaza, deopotriva, oi, oameni si sobolani. Majoritatea gropilor de gunoi din Romania trebuie inchise pana in vara acestui an. Pana atunci, autoritatile locale dau neputincioase din umeri si acuza lipsa de fonduri. Biserica din comuna Bilciuresti, judetul Dambovita, adaposteste, uneori, alaturi de…

Citește mai departe

Pisicile, porcii si porumbeii, arme ucigase

V-ati gandit ca pisicile, porcii sau delfinii ar putea deveni arme ucigase cu un rol foarte important in desfasurarea unui conflict armat? Daca nu, stati linistiti, au facut-o altii inaintea noasta. Citeste in randurile urmatoare despre sapte animale ce au devenit arme vii. Pisici bombe Pisicile au fost folosite in razboaie inca din antichitate, in…

Citește mai departe

Sobolanul britanic

In Marea Britanie populatia sobolanilor a depasit-o pe cea a oamenilor si continua sa creasca, din cauza cantitatii mari de resturi de mancare pe care oamenii o arunca, dar si din cauza refuzului unor consilii orasenesti de a colecta saptamanal gunoiul, relateaza The Telegraph. Expertii britanici sustin ca de vina pentru cresterea populatiei sobolanilor sunt…

Citește mai departe

Dulciurile Mars fac victime

Organizatia pentru protectia animalelor PETA dezvaluie faptul ca Mars Inc., compania care produce dulciuri precum M&M’s sau Snickers, continua sa sponsorizeze experimente letale asupra animalelor cu toate ca exista posibilitatea evitarii acestora. Nici unul dintre aceste teste nu este necesar intrucat sunt disponibile altele mult mai concludente cu subiecti umani. Desi s-a demonstrat efectul unor…

Citește mai departe