China si Rusia vor sa creeze o flota de centrale nucleare plutitoare

China si Rusia vor sa creeze o flota de centrale nucleare plutitoare
China si Rusia vor sa creeze o flota de centrale nucleare plutitoare

China a propus Rusiei sa incheie un acord pentru a construi si opera centrale nucleare plutitoare.

Informatia a fost furnizata de conducerea companiei Rusatom Overseas, constructor de reactoare nucleare plutitoare, potrivit Ria Novosti.

Potrivit CEO-ului companiei, Dzhomart Aliyev, oficialii de la Beijing s-au oferit sa investeasca alaturi de Rusia in acest proiect.

Beijingul vrea sa creeze, alaturi de Moscova, o intreaga flota de astfel de reactoare. Rosatom a creat Rusatom Overseas in 2011, cu scopul de a implementa proiecte de centrale nucleare si de a promova energia nucleara ruseasca in strainatate.

O astfel de flota ar oferi flexibilitate in furnizarea de energie nucleara pentru o fabrica sau un oras aflat in apropierea unei coaste.

Totusi, mai multi analisti avertizeaza asupra vulnerabilitatii acestor centrale nucleare plutitoare, in special in comparatie cu centralele nucleare clasice.

Siguranta reactoarelor care produc energie nucleara este un subiect fierbinte in prezent. Organizatiile ecologiste critica tot mai dur aceasta forma de energie, mai ales dupa episodul Fukushima.

Centrala nucleara japoneza a fost distrusa partial in martie 2011, in urma unui cutremur urmat de un tsunami. Problemele centralei nucleare de la Fukushima sunt departe de a fi rezolvate la doi ani de la cutremurul din 2011.

Sistemul de racire al centralei nucleare de la Fukushima (Japonia) a fost oprit recent din cauza descoperirii unor sobolani morti in interiorul unitatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,534FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente