Dulciurile Mars fac victime

Organizatia pentru protectia animalelor PETA dezvaluie faptul ca Mars Inc., compania care produce dulciuri precum M&M’s sau Snickers, continua sa sponsorizeze experimente letale asupra animalelor cu toate ca exista posibilitatea evitarii acestora.

ciocolata mars

Nici unul dintre aceste teste nu este necesar intrucat sunt disponibile altele mult mai concludente cu subiecti umani. Desi s-a demonstrat efectul unor ingrediente din ciocolata asupra vaselor sanguine umane, compania a condus recent un experiment similar la sobolani. Le-au fost introduse tuburi de plastic pe gat si au fost hraniti fortat cu aceste substante. Ulterior picioarele le-au fost sectionate iar o artera le-a fost blocata. Dupa experiment toate animalele au fost ucise.

In 2007 a avut loc un alt experiment, cu soareci carora li s-au administrat chimicale din ciocolata. Ei au fost pusi sa inoate in apa amestecata cu vopsea alba care ascundea o platforma submersa pe care soarecii trebuia sa o gaseasca pentru a nu se ineca. Iar aceasta numai pentru ca apoi sa fie ucisi si disecati.

Alt experiment finantat de Mars a avut loc tot pe sobolani carora li s-a administrat cacao si au fost anesteziati cu dioxid de carbon astfel incat sa li se poata extrage sange direct din inima pritr-un ac. Aceasta procedura este foarte periculoasa intrucat ratarea inimii sau strapungerea ei pot duce la complicatii majore.

Nici porcusorii de Guineea nu au scapat de testele Mars. Lor le-au fost introduse tuburi de plastic in arterele din zona gatului si au fost injectati direct in jugulara pentru a se determina efectul ingredientelor din cacao asupra presiunii sanguine.

Sursa: Get Active PETA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *