Mancare contra pedalat

Un hotel din Danemarca ofera, de astazi, o masa gratuita celor cazati, dispusi sa pedaleze pentru a produce electricitate. Clientii unui hotel din Copenhaga dornici sa mearga pe bicicleta vor primi un tichet de masa in valoare de 26 de euro.mancare pedalat

Conducerea Hotelului Crowne Plaza Copenhagen Towers a decis sa conecteze mai multe generatoare de electricitate la bicicletele din sala de sport. In acest fel, spera reprezentantii unitatii de cazare, clientii dornici sa fie in forma vor putea contribui la generarea de electricitate, beneficiind de un avantaj: o masa gratuita, bazata pe preparate locale, releva BBC.

Totusi, pentru a intra in posesia tichetului de masa in valoare de 26 de euro, temerarii vor fi nevoiti sa furnizeze cel putin 10 wati-ora de electricitate. Specialistii spun insa ca, pentru o persoana obisnuita sa mearga la sala, asta inseamna circa 15 minute de mers pe bicicleta. In plus, “ciclistii” vor avea constiinta impacata, pentru ca vor putea contribui la salvarea planetei.

Proiectul ar putea fi extins

“Multi dintre clientii nostri sunt oameni de afaceri, carora le face placere sa mearga la sala de antrenament. S-ar putea sa avem parte si de persoane ciudate, care sa pedaleze numai pentru mancare, dar nu cred ca asta va fi tendinta”, a declarat Frederikke Toemmergaard, purtatoarea de cuvant a hotelului.

Bicicletele vor avea instalate pe ghidoane dispozitive menite sa masoare energia generata pentru hotel.

Proiectul inovator lansat de hotel incepe astazi si se va derula pe parcursul unui an. Vor putea participa numai persoanele cazate. Daca va avea succes, programul va fi extins si in alte unitati de cazare ale grupului, inclusiv in alte tari.

Hotelul Crowne Plaza din Copenhaga este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai prietenoase cu mediul, pentru ca foloseste deja energie generata de panouri solare, ce sunt instalate pe fatada.

Ciclismul, traditie in Copenhaga

Capitala daneza, Copenhaga, este recunoscuta ca avand o adevarata traditie in materie de ciclism. 36% din locuitori merg la serviciu cu bicicleta in fiecare zi, proportia populatiei care opteaza pentru ciclism fiind una dintre cele mai mari din lume, arata site-ul visitcopenhagen.dk.

“Cum Copenhaga este asociata cu ciclismul, ne-am gandit ca bicicleta ar putea fi un simbol al profilului -verde- pe care-l are hotelul nostru”, a spus Frederikke Toemmergaard.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente