Zooplanctonul marin va fi inventariat de oamenii de stiinta

Mai multi oamenii de stiinta din toata lumea si-au reunit fortele intr-un proiect ambitios, care isi propune inventarierea tuturor speciilor care formeaza zooplanctonul marin, scrie The Telegraph. Noi rezulatate ale proiectului sunt facute publice astazi, la exact 150 de ani de la aparitia Originii speciilor, cartea scrisa de Charles Darwin. zooplanctonul marin

Oamenii de stiinta au reusit sa puna la punct un registru extrem de complex al speciilor necunoscute pana acum, care traiesc in bezna oceanelor lumii. Ei au identificat si catalogat nu mai putin de 17.650 de noi specii. Marea parte a creaturilor inregistrate de cercetatori traiesc in abisurile marine, la peste 200 de metri adancime, in asa-zisa zona crepusculara a oceanelor, unde lumina solara abia razbate, iar fotosinteza nu mai este posibila. In jur de 5.700 de specii vietuiesc la adancimi mai mari de 1.000 de metri.

Numai 5% din oceanele lumii au fost explorate de oameni. Enigma ramane cu atat mai mare cu cat abisurile acvatice acopera peste 70% din suprafata totala a Pamantului si reprezinta caminul a peste 80% din formele de viata de pe planeta.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente