Alimentele bio au fost la mare cautare la Targul Verde, care a avut loc la Cluj in perioada 24-27 septembrie, la Iuliul Mall. Participantii au avut avut posibilitatea sa participe la un Gastroshow, de unde au aflat ce pot sa manance pe parcursul unei zile pentru a evita aditivii alimentari, zaharul sau grasimile modificate chimice.targul verde cluj

Alina Ezdiri si Ramona Vuza de la Casa Bio au preparat si oferit spre degustare bucate din alimente ecologice, care au si proprietati nutritionale deosebite. Untul de avocado sau pateul de naut au fost doar doua exemple pentru un mic dejun satios. Pentru pranz cele doua specialiste in nutritie i-au invatat pe participanti sa prepare naut fiert cu germeni de ridichie. Nici desertul nu a fost uitat, fiind preparate doua dulciuri foarte sanatoase, bune chiar si pentru copiii mici. Meiul fiert cu stafide si garnisit cu magiun natural de prune Topoloveni sau cu miere ecologica au cucerit publicul.

Nu numai demonstratia de gatit sanatos a avut succes. Uleiul de canepa, tagliatellele cu boia sau cu spanac, faina integrala bio, miere ecologica, magiunul natural de prune Topoloveni, cosmeticele si jucariile bio s-au bucurat de cumparatori din toate categoriile. Preturile au fost promotionale, asa incat vanzarile au fost multumitoare pentru producatori.

Multi dintre vizitatori au venit special sa cumpere anumite produse, mai ales ca unele dintre ele nu se gasesc in hipermarketuri, din cauza costurilor foarte mari pe care le-ar implica acest lucru. De exemplu, la standul cu magiun natural de prune Topoloveni, era mereu coada. In aceeasi situatie se afla si cosmeticele din shea butter sau uleiul de canepa.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here